vrijdag 9 oktober 2015

Nog te lezen: 'Spookvloot' van P.W. Singer & August Cole


Spookvloot

Waar gaat het boek over?

Spookvloot is geschreven door twee vooraanstaande experts op het gebied van militaire technologie en dat maakt het boek tot The Hunt for Red October voor de huidige generatie. In deze visionaire thriller beschrijven de auteurs ijzingwekkend gedetailleerd hoe een nieuwe wereldoorlog er in de nabije toekomst van de 21e eeuw uit zou zien, met gevechten die plaatsvinden in de ruimte en in cyberspace, via malware en microchips, met drones en robots.

Het verhaal:

2026. Een nieuwe supermacht, The Directorate, is in China aan de macht gekomen. Niet lang daarna wordt er vanaf een ruimtestation van The Directorate, op ruim 300 kilometer van de aarde, met een laser een vitale communicatiesatelliet van de VS verwoest. Met als gevolg dat het defensiesysteem van het land buiten werking is. Vervolgens vinden er over de hele wereld gecoördineerde aanvallen plaats en wordt het Amerikaans grondgebied binnengedrongen door een bataljon aan tanks en drones en is Hawaii binnen de kortste keren bezet gebied.
Maar er is een schip dat de dans tijdens de gevechten ternauwernood ontspringt. Kapitein Jamie Simmons wordt als held onthaalt na zijn schip in veiligheid te hebben gebracht en aan land af te wachten terwijl een oudere generatie schepen, de zogenaamde spookvloot, gevechtsklaar gemaakt worden volgens de 21e – eeuwse normen.


Over de auteurs:
Het fascinerende Spookvloot is gebaseerd op de kennis van de auteurs op het gebied van hypermoderne militaire ontwikkelingen en technologieën. Ze beschrijven hoe hedendaagse technologieën in volgende generaties gebruikt zullen gaan worden, op manieren waar zelfs Q en James Bond niet van durven dromen.

P.W. Singer is een expert op het gebied van 21e _ eeuwse oorlogvoering. Hij heeft meerdere prijswinnende non-fictieboeken geschreven, waaronder the New York Times-bestseller Wired for War. Hij staat in de top 100 Global Thinkers van het blad Foreign Policy en heeft regelmatig als adviseur opgetreden voor o.a. de FBI en de film- en televisiewereld (West Wing).

August Cole is schrijver en analist, gespecialiseerd in onderwerpen op het gebied van nationale veiligheid en heeft als defensieverslaggever bij The Wall Street Journal gewerkt.

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Spookvloot
Auteur: P.W. Singer & August Cole
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 432 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers, september 2015
ISBN: 978 90 45209 22 7
NUR: 332

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.