vrijdag 2 oktober 2015

Nog te lezen: 'Het geheim van Vesalius'- Jordi Llobregat


Bij Meridiaan verschijnt begin november Het geheim van Vesalius – Jordi Llobregat
Recensie volgt daarna op mijn blog.

Het boek:

Verraad, verboden liefde en geheimen tegen de achtergrond van het tumultueuze, razendsnel veranderende Barcelona van de negentiende eeuw, waar niets is wat het lijkt en niemand veilig is voor het verleden.

Barcelona, 1888, het jaar van de Wereldtentoonstelling.

Daniel Amat, een jonge professor uit Oxford, keert na jarenlange afwezigheid terug naar de stad omdat zijn vader is overleden. Al snel raakt hij betrokken bij een moordzaak. Twee jonge meisjes zijn op gruwelijke wijze vermoord. Daniel gaat op zoek naar de meedogenloze moordenaar en wordt daarbij geconfronteerd met zaken uit het verleden die hij mende voor eeuwig en altijd achter zich te hebben gelaten.

De straatarme journalist Bernat Fleixa wil graag een scoop. Samen met Pau Gilbert, een briljante student geneeskunde, zoeken ze het eeuwenoude manuscript over anatomie, geschreven door Vesalius, een van de grondleggers ervan.

Maar er zijn meer kapers op de kust, en een van hen heeft zeer duistere bedoelingen ...

Over de auteur:

Jordi Llobregat (1971, Valencia) is, naast auteur, ook de directeur van een bedrijf gespecialiseerd in stadsontwikkeling en de organisator van het noir fiction festival Valencia Negra. Het geheim van Vesalius is zijn eerste roman en zal dit najaar bij Meridiaan Uitgevers verschijnen.

Kijk ook op http://vesaliussecret.com/ voor de trailer.

Boekgegevens:
Titel: Het geheim van Vesalius
Auteur: Jordi Llobregat
Genre: roman
Uitgave: paperback, 448 pagina's
Uitgever: Meridiaan Uitgevers, november 2015
ISBN: 978 90 48826 03 2
ISBN: 978 90 48826 04 9 (e-book)
Oorspronkelijke titel: El Secreto de Vesalio
Vertaling: Johan Rijskamp
NUR: 302

Reserveer dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.