maandag 12 oktober 2015

Nog te lezen: 'Verbrande levens' van Claudia Biegel


Verbrande levens

Het boek:

Waarom besluiten mensen hun land te verlaten en ergens anders een nieuw bestaan op te bouwen? Dat is de vraag waarom het draait in 'Verbrande levens'.

Wat bezielt iemand om alles en iedereen achter te laten voor een duistere sprong in het onbekende? De verhalen in deze bundel laten zien dat dit geen onlogische beslissing is van abnormale mensen, maar een logische beslissing van normale mensen onder abnormale omstandigheden.

De hoofdpersonages vertellen hun verhaal in de ik-vorm en in eigen woorden. Hierdoor krijgen ze een menselijk gezicht en worden het mensen van vlees en bloed. Net zoals iedereen knopen ze relaties aan, krijgen kinderen, verliezen geliefden, hebben een baan of zoeken naar werk en maken doorlopend keuzes in hun leven.

In oktober 2015 is het precies tien jaar geleden dat elf migranten in afwachting van uitzetting uit Nederland, omkwamen bij een felle brand in het cellencomplex van Schiphol-Oost.
Naast de titel verwijst ook de opbouw van deze bundel naar die dramatische gebeurtenis. Hij bevat elf verhalen die zich ieder afspelen in of rondom de herkomstlanden van de slachtoffers.

'Er zijn teveel vluchtelingen, zeggen de mensen. Er zijn te weinig mensen, zeggen de vluchtelingen.'
Ernst Ferstl

De auteur:

Claudia Biegel (Amsterdam, 1957) studeerde culturele antropologie. Als journalist schreef ze onder andere voor Trouw en Plus Woman. Tegenwoordig werkt ze als hoofdredacteur bij een kennis- en adviescentrum en is ze columniste voor Catherine.nl.

Boekgegevens:
Titel: Verbrande levens
Auteur: Claudia Biegel
Genre: roman
Uitgave: gebonden, 104 pagina's
Uitgever: LetterRijn, presentatie op 26 oktober 2015
ISBN: 978 94 91875 21 2
ISBN: 978 94 91875 20 5 (e-book)

Verbrande levens' van Claudia Biegel bevat 11 'flitsromans' die geënt zijn op het geslacht en de nationaliteit van de 11 slachtoffers van de brand die in 2005 woedde in het detentiecentrum op Schiphol. Bestel vóór 26 oktober en ontvang een paar dagen later een gesigneerd exemplaar van dit bijzondere in hardcover + leeslint uitgevoerde boek.

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.