donderdag 29 oktober 2015

Nog te lezen: 'Schakels' van Nico de Beer


Schakels

Waar gaat het verhaal over?

De Brusselse taxichauffeur Walter Sevenijns staat ’s nachts in de hoerenbuurt op een klant te wachten. Hij hoort iemand gillen en gaat op onderzoek uit. Op de binnenplaats van een club staat een vrouw geketend aan de muur. Er gaat een deur open. De ketting wordt losgemaakt en de vrouw naar binnen getrokken.
Walter raakt het beeld van de prostituee niet kwijt en bedenkt een plan om haar te bevrijden. Hij treft vergaande voorbereidingen voor zijn eenmansactie, maar tegen wie hij het op moet nemen is hem niet duidelijk.
Rechercheur Steven Goossens krijgt het dossier van een vermiste Poolse vrouw op zijn bureau. Samen met zijn collega Kris van Diemen komt hij een Pool op het spoor die met de zaak te maken heeft. Het kat- en muisspel dat volgt leidt Goossens naar Polen, waar hij in het kader van grensoverschrijdende politiesamenwerking dertig dagen de tijd heeft om de vrouwenhandelaar in te rekenen.

Bekijk hier de boektrailer van Schakels.

Over de auteur:


Nico de Beer (1958) is Brabander en werkt in het onderwijs. In 2012 studeerde hij af aan Fontys Hogeschool Journalistiek. Tijdens deze studie werkte De Beer drie maanden voor Amerikaanse kranten in Boston, Massachusetts.
Schrijven doet De Beer vanaf het begin van de jaren negentig. Tussen 1998 en 2007 publiceerde hij drie romans, waaronder Overtocht naar Zweden, een familiedrama rondom de ramp met de veerboot Estonia op de Oostzee.

LetterRijn publiceert op 6 november 2015 Schakels, de eerste thriller van Nico. Het is de eerste ‘Steven Goossens thriller’ in een reeks. Goossens is een Antwerpse rechercheur die voor de vreemdelingenpolitie werkt. In dit eerste deel gaat hij achter mensenhandelaren aan die Poolse vrouwen de prostitutie in lokken.

Nico: ‘Na gedegen research wil ik de lezer ook achtergrondinformatie geven over de problematiek waarmee Goossens wordt geconfronteerd. In deze eerste thriller krijgt de lezer meer inzicht in de wereld van vrouwenhandel en prostitutie. Met mijn onderwerpkeuze wil ik de lezer meer bieden dan alleen een spannend verhaal. Ik wil hem aanzetten tot nadenken.’

De passie voor schrijven bestaat voor Nico niet alleen uit het vertellen van een goed verhaal; hij reist graag naar de locaties die in zijn boeken een rol spelen.
Klik hier voor de website van de auteur.

Boekgegevens:
Titel: Schakels
Auteur: Nico de Beer
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 370 pagina's
Uitgever: LetterRijn, november 2015
ISBN: 978 94 91875 18 2
ISBN: 978 94 91875 19 9 (e-book)

Reserveer deze thriller bij uw lokale boekhandel of via:
LetterRijn
bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.