zaterdag 24 oktober 2015

Ontvangen: 'Wraak' van Anđelko VuletićWraak

Waar gaat het boek over?

Wraak is een verhaal over de laatste daad van een oude man die zijn bestaan alsnog zin wil geven.

Samen met zijn maatjes, enkele ex-gevangenen van het regime dat hen allemaal als gevaarlijk zag en zodanig behandelde, wil hij zich gaan wreken op zijn voormalige folteraar. Maar de omstandigheden zijn ze niet gunstig gezind. Niet alleen zijn ze zelf bejaard, bijna blind, mank, vertraagd en soms klungelig, er heerst ook nog een oorlog en Sarajevo waar ze wonen, is onder belegering. Het is niet zeker dat hun toenmalige kwelgeest nog in leven is. Bovendien laat hun vastberadenheid ze regelmatig in de steek.
Hoe doet men dat, wraak nemen? Het is veel ingewikkelder, benauwender dan het op het eerste gezicht lijkt.


Over de auteur:

Geboren in 1933 in Ravno, Bosnië en Hercegovina. Al tijdens de studie filosofie in Sarajevo begin jaren vijftig belandde hij in gevangenis wegens ‘antisocialistische opvattingen’. Aansluitend kreeg Vuletić verbod op alle openbare activiteiten. Liever dan vertrekken naar het buitenland, koos hij om rond te trekken door voormalig Joegoslavië. Hij woonde langere periodes in Skopje, Belgrado en Sarajevo voordat hij zich in 1993 in Zagreb vestigde. Al die tijd bleef hij schrijven en – veelal anoniem – publiceren. Zijn oeuvre omvat romans, gedichtenbundels en drama’s. Zijn gedichten zijn vertaald naar het Frans, Engels, Duits, Italiaans en vele andere talen. Hij heeft meerdere literaire prijzen gewonnen in Bosnië en Hercegovina en in Kroatië.
Meer over Vuletić en zijn roman Wraak is hier te vinden. Lees over een korte ontmoeting met de bejaarde dichter.
De roman Wraak is de eerste vertaling uit zijn opus naar het Nederlands.

Boekgegevens:
Titel: Wraak
Auteur: Anđelko Vuletić
Genre: roman
Uitgave: paperback, 191 pagina's
Uitgever: Uitgeverij KLIN, oktober 2015
ISBN: 978 94 92160 04 1
NUR: 302
Oorspronkelijke titel: Potraz osvetnika
Vertaling: Sanja Kregar


Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Uitgeverij KLIN

4 opmerkingen:

  1. Kom 6 november a.s. voor de boekpresentatie naar boekhandel Pegasus in Amsterdam. Zie http://kl-in.eu/Online/uitnodiging/ voor meer info

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.