zondag 29 april 2018

Ik las: 'Duingras', geschreven door Jackie van Laren

Als Wende een vakantie boekt naar een waddeneiland, zet ze onbewust de eerste stap naar een nieuwe toekomst...


Duingras
Deel 1 in de Eilandliefde-serie – Wende

Boekgegevens
Titel: Duingras
Deel 1 in de Eilandliefde-serie – Wende
Auteur: Jackie van Laren
Genre: roman
Uitgave: paperback, 272 pagina’s
Uitgever: Boekerij, februari 2018
ISBN: 978 90 22580 37 0
ISBN: 978 94 02310 78 8 (Ebook)
NUR: 301

Achter in het boek vertelt Jackie over het tot stand komen van dit boek.
Hoe een feuilleton op de auteurspagina op Facebook resulteerde in het eerste deel van een vierdelige Eilandliefde-serie.

In de proloog lees je hoe Fredo naar een nog jonge Axel kijkt en besluit om bij zijn overlijden alles aan deze jongen na te laten. Het is niet zijn eigen zoon, maar zo voelt het niet. Hij wil Axel beschermen tegen iets bij hem thuis. Wat is dat gevaar? 

Wende Freriks is toe aan een moment van rust in haar leven. Haar vriend Bastiaan verbreekt na twee jaar totaal onverwacht hun relatie en ze weet even niet meer wat ze nu moet doen.
Om alles op een rijtje te kunnen zetten stopt ze met haar opleiding en boekt een vakantie van een paar weken op een waddeneiland. Ze is nu 24 jaar en dit is haar eerste vakantie alleen...

Eenmaal op het eiland maakt ze in Grote Vis kennis met Axel de eigenaar en zijn beste vriend Vincent. Het zijn twee totaal verschillende karakters, maar beide wel geloofwaardig. Waar Axel serieus en gesloten is, is Vinnie een vrolijke surfer die wel van contact leggen houdt. Grote Vis is de enige strandtent op het eiland.

Duingras is een heerlijke feelgoodroman, waar niet teveel grote levensvragen in verborgen zitten, maar die tot doel heeft de lezer een aantal prettige leesuurtjes te bezorgen. Dat is zeker gelukt door de prettige schrijfstijl van Jackie van Laren.
De lente en de zomer staan nu voor de deur; dit is een heerlijk boek om je voor te bereiden op de andere delen van deze serie. De auteur:
(foto: Meulenhoff Boekerij)

Jackie van Laren is de schrijfnaam van Jacqueline Remmers (Amsterdam, 1968). Ze heeft twee grote passies in haar leven: muziek en verhalen. Met de driedelige Q-serie maakte ze haar debuut als schrijfster. Daarna volgde het tweeluik Vallen en Opstaan
Duingras, deel 1 in de nieuwe Eilandliefde-serie begon als vervolgverhaal op Facebook. Deel 2 Stormwind is ook verkrijgbaar.

Eerder las ik van Jackie van Laren: Zin. (Het eerste deel uit de Q-serie)

Duingras koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Met dank aan Meulenhoff Boekerij voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.