donderdag 26 april 2018

Vandaag in de brievenbus: 'Alya', geschreven door Hay van den Munckhof

Haar zeldzame gave is het begin van een barre tocht door het Europa van de negende eeuw


Alya

Boekgegevens
Titel: Alya
Auteur: Hay van den Munckhof
Genre: historische roman
Uitgave: paperback, 240 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Mozaïek, 24 april 2018
ISBN: 978 90 23953 59 3
ISBN: 978 90 23953 87 6 (Ebook)
NUR: 342

In het islamitische Cordoba van het jaar 842 beheerst Alya de talen van alle omliggende landen. Dankzij Oncha, haar slavin uit Navarra, spreekt zij zelfs het Frankisch van de koninkrijken in het noorden. Als dat de emir ter ore komt, blijkt Alya’s gave niet alleen een zegen te zijn. 
Zeer tegen de zin van haar vader stuurt de emir Alya als tolk mee met een gezantschap naar het christelijke Navarra. Dat wordt het begin van een barre tocht, die Alya dwars door het negende-eeuwse Europa voert.

Alya is het eerste deel van een tweeluik. De delen kunnen ook zelfstandig gelezen worden.
(bron: Uitgeverij Mozaïek)

De auteur: 
(foto: website)

Vanaf 2006 publiceert Hay van den Munckhof verhalen in diverse genres van uiteenlopende omvang. In december 2014 kwam bij uitgeverij EigenZinnig een fantasybundel uit (‘Traisha en het Ei’) met negen verhalen uit de periode 2009 t/ m 2014.
In 2011 kwam bij het Belgische Averbode ‘IJstijd’ uit, een jeugdverhaal voor 10-12 jaar met prachtige tekeningen van de Vlaamse illustrator Luc Vincent. Ander historische verhalen verschenen de afgelopen jaren in ‘Zwaarden van knoflook’, ‘Anno Domini 892’ (Hay won de gelijknamige schrijfwedstrijd) en in drie opeenvolgende bundels van de nieuwe uitgeverij Historische Verhalen. 
Lees meer over Hay op zijn website.

Mijn recensie van ‘Traisha en het Ei’ lees je HIER.

Alya koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Met dank aan Uitgeverij Mozaïek voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.