dinsdag 17 april 2018

Verschijnt eind april, maar nu al te reserveren: 'Het druppeltje en de steen', geschreven door Damir LackovićHet druppeltje en de steen

Boekgegevens
Titel: Het druppeltje en de steen
Auteur: Damir Lacković
Illustraties: Trpimir Vedriš
Genre: kinderboeken met illustraties vanaf 3 jaar
Uitgave: zachte kaft, dik glanzend papier, 36 pagina’s
Uitgever: KLIN, eind april 2018
ISBN: 978 94 92160 13 3
NUR: 270
Vertaling: Nada Šunjić

Dit is een verhaal over waterdruppeltjes en kristalletjes van kalk die samen een bijzonder landschap van kalksteen maken: karst. In Nederland is er weinig karst, maar in Kroatië zijn er hele bergketens van gebouwd met daarin ondergrondse grotten, meren en rivieren.

In dit boek wordt op een speelse manier uitgelegd hoe dit landschap is ontstaan en wat er allemaal in leeft. Daardoor is het als voorlees- en plaatjesboek geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Voor oudere kinderen en volwassenen is verdiepingsstof toegevoegd.

De auteurs zijn twee vaders, wetenschappers en natuurliefhebbers, die de eindeloze reeks vragen gesteld door hun kinderen als inspiratie namen voor een kinderboek. Inmiddels verschenen in het Engels, Duits, Italiaans en Portugees (in Brazilië).

Verkrijgbaar vanaf eind april. Voorinschrijving via deze link.
(bron: Uitgeverij KLIN)

1 opmerking:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.