zondag 22 april 2018

Ik las: 'Jacht op het antiserum', geschreven door Christine CharliersJacht op het antiserum

Boekgegevens
Titel: Jacht op het antiserum
Trilogie: In de ban van de wolf, deel 2
Auteur: Christine Charliers
Genre: fantasy, vanaf 14 jaar
Uitgave: gebonden, 363 pagina’s
Uitgever: Clavis Uitgeverij, oktober 2016
ISBN: 978 90 44828 83 2
NUR: 284

Het verhaal en mijn mening:

Wat een lekker spannend vervolg op het eerste deel ‘In de ban van de wolf’! De spannende proloog laat al meteen de haat van de achtervolgers voelen voor Esther en Jonathan. 
Ook chantage is hier aan de orde van de dag; dit is geen chantage voor geld, maar chantage waarbij levens van onschuldigen op het spel staan!

Esther krijgt steeds vaker problemen met de eigenschappen die bij haar  horen wanneer ze een wolf is; hierdoor wordt haar ongehoorzaamheid groter en dat werkt averechts. Ze krijgt steeds minder bewegingsvrijheid van Hector en daardoor voelt ze de zucht naar vrijheid nog meer dan eerst. 
Wanneer mevrouw Vaes tijdens een boswandeling met haar klas naar boven kijkt als een van Esthers mede-klasgenoten in de lucht wijst, zegt ze:

'‘Dat is een koningsarend.’
De vogel zweeft over de bomen en even ben ik jaloers op het dier. Pure vrijheid!'

Christine Charliers heeft de macht om met een paar woorden gevoelens van personages duidelijk te maken; deze kracht om de lezer nog meer in het verhaal te trekken is niet aan iedere auteur gegund.

Ook op school wordt het leven van Esther haar moeilijk gemaakt door Sandra; zij is een pestkop zoals er maar weinig te vinden zijn. Sandra valt haar zelfs lichamelijk aan! Wat is de reden dat Sandra zo akelig doet, vraag ik me af?

Jonathan en Esther krijgen af en toe dromen over een zwarte wolf; het lijkt alsof ze door zijn ogen meekijken. Wat heeft het te betekenen vragen ze zich af?
Er komen steeds meer akelige dingen naar boven wanneer ze op onderzoek uit gaan naar het bedrijf Crustonic.
Esther ontdekt ook waar Alexander woont; hij is de enige die het antiserum kan maken dat er voor zorgt dat zij en Jonathan weer gewone mensen worden.
Samen met Jonathan wil Esther het antiserum te pakken krijgen en dat gaat letterlijk en figuurlijk niet zonder slag of stoot!
Arne heeft alleen maar voor ogen om hen tegen te houden, op welke manier dan ook. Zijn opdracht is duidelijk en hij gaat heel ver om zijn taak te vervullen.

‘Jacht op het antiserum’ leest ook lekker vlot; de hoofdstukken zijn niet te lang waardoor je nieuwsgierigheid nog meer getriggerd wordt. De spanning is overal voelbaar. Dit verhaal gaat over vriendschap, liefde, wantrouwen en haat.

Ook het laatste hoofdstuk van dit juweeltje is ontzettend goed geschreven; ik kan nu bijna niet wachten om te kunnen lezen hoe dit verhaal verder gaat en kijk dan ook verlangend uit naar het laatste deel van deze trilogie. Er zijn bovendien nog een heleboel vragen die een antwoord verdienen.
Op de achterflap lees je: ‘Voor lezers vanaf 14 jaar’. Dat kan ik (inmiddels 60 jaar) onderschrijven; ik heb werkelijk genoten van ‘Jacht op het antiserum’.


Ik las ook het eerste deel uit deze trilogie ‘In de ban van de wolf’. Klik hier om de recensie op mijn blog te lezen.

De auteur:

Christine over zichzelf op de auteurspagina van Clavis Uitgeverij:
‘Ik ben geboren in 1981 en bracht mijn jeugd door in een dorpje vlakbij Leuven: Herent. We waren thuis met vijf kinderen. Ik was de oudste, na mij kwamen drie broers en een zus. Op de lagere school speelde ik veel met jongens, uit de klas, of ook wel met mijn neven, die we in het weekend vaak opzochten. Met meisjes vond ik het leuk om te springtouwen. 

Uit mijn rapporten blijkt wat voor kind ik was:

– Ver weg met haar gedachten, moet vaak uit haar dromen gewekt worden.
– Christine leest veel, maar liefst niet tijdens de les.
– Braaf en lief maar dromerig.
– Schrijven gaat niet met je hoofd op de bank.
– Ze leest terwijl de les rekenen word uitgelegd.
– Je gedachten moeten in de les zijn en niet zweven tussen hemel en aarde dan zul je beter kunnen.’

Lees meer over Christine op haar website.

Jacht op het antiserum koopt u bij uw lokale boekhandel of bij


Met dank aan Clavis Uitgeverij voor het toezenden van een lees-exemplaar.

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.