zondag 1 april 2018

Ik las: 'In de ban van de wolf', geschreven door Christine CharliersIn de ban van de wolf

Boekgegevens
Titel: In de ban van de wolf
Trilogie: In de ban van de wolf, deel 1
Auteur: Christine Charliers
Genre: fantasy, vanaf 14 jaar
Uitgave: hardcover, 300 pagina’s
Uitgever: Clavis Uitgeverij, 2015
ISBN: 978 90 44824 05 6

De veertienjarige Esther woont in een saai dorpje in de Pyrenee├źn en leidt een doodnormaal leven. Ze heeft een bijbaantje in de supermarkt, helpt haar moeder in het huishouden en wil met haar vriendinnen naar een feestje. Maar aan dat zorgeloze leventje komt een einde… 

Op een avond, als Esther alleen thuis is, dringen drie mannen het huis binnen en vallen haar aan. Ze spuiten een vreemde vloeistof in haar nek en bedreigen haar. Voor Esther weet wat er gebeurt, zijn ze weer verdwenen. De volgende dag is alles anders. 
Esthers lichaam lijkt niet meer hetzelfde. Ze wordt sterker en sneller, en haar zintuigen zijn hypergevoelig – maar ze is niet veilig. De drie mannen maken jacht op haar… 
Wat willen ze in hemelsnaam?
(bron: Clavis Uitgeverij)

Mijn mening:
In de spannende proloog lees je over drie angstaanjagende mannen die na een ontmoeting twee weken opnieuw een bezoek aan een jongen brengen. Ze verlangen iets van hem en zullen in ruil daarvoor zijn ouders en zusje met rust laten. Tenminste, dat was de afspraak…

‘In de ban van de wolf’ is een spannend verhaal in het fantasy-genre voor Young Adults vanaf 14 jaar en ouder. Er geldt geen maximum leeftijd om van dit boek te kunnen genieten.
De woorden in het Vlaams zijn bepaald geen hindernis in het verhaal; ook als Nederlandse lezer weet je precies wat bedoeld wordt. De gebeurtenissen worden uitgebreid beschreven; je ruikt de geuren, ziet de kleuren, hoort de geluiden en proeft de smaken!

Esther wordt op school lastig gevallen door Sandra en haar aanhangers; hierdoor verliest ze zo nu en dan de controle over zichzelf en dan gaat het helemaal mis! Ook Hector, die zoveel mogelijk voor haar zorgt als menselijk mogelijk is, kan op die momenten weinig voor haar doen.

De auteur heeft een lekker vlotte schrijfstijl, waardoor ik ‘In de ban van de wolf’ in een dag helemaal uitgelezen had. Ik kon het moeilijk wegleggen; zelfs een onderbreking om te lunchen kwam me erg slecht uit.
De hoofdstukken zijn niet te lang en niet te kort, de lengte past helemaal bij het verhaal dat verteld wordt en nodigen uit om snel verder te lezen.
Ook humor en romantiek ontbreken niet in dit verhaal; hierdoor zat ik niet steeds met een frons op mijn gezicht te lezen, maar was ik meestal met een glimlach op mijn gezicht aan het genieten van het verhaal.

Zo nu en dan moest ik mezelf er even aan herinneren dat de hoofdpersoon een nog vrij jonge meid is en daarom wellicht niet alles meteen in de gaten heeft wat er met haar gebeurt. Ze is met heel andere dingen bezig en heeft weinig mensen om op terug te vallen voor hulp in haar zoektocht naar de waarheid. 
Zowel de karakters als de gebeurtenissen worden duidelijk beschreven!

‘Ik spurt tussen de bomen door tot ik bij een open vlakte kom. Als ik het veld bereik, loop ik naar een afgrond. Ik kijk over het landschap en schreeuw mijn frustratie uit. Mijn schreeuw echoot door het bos en de wolven in de verte beantwoorden hem met gehuil. Ik wil mijn oude leven terug en mis mijn ouders.’

Het verhaal is bijna realistisch. Ik heb nog niet alle boeken uit de trilogie gelezen, daarom kunnen eventuele vragen later nog beantwoord worden. 
Ik kijk er naar uit om het tweede deel van de trilogie te lezen. Deze heeft de titel ‘Jacht op het antiserum’!

Ik heb genoten van ‘In de ban van de wolf’.

Op dit moment is een tweede druk in de maak!

De auteur: 
(website: Christine Charliers)

Christine over zichzelf op de auteurspagina van Clavis Uitgeverij:
‘Ik ben geboren in 1981 en bracht mijn jeugd door in een dorpje vlakbij Leuven: Herent. We waren thuis met vijf kinderen. Ik was de oudste, na mij kwamen drie broers en een zus. Op de lagere school speelde ik veel met jongens, uit de klas, of ook wel met mijn neven, die we in het weekend vaak opzochten. Met meisjes vond ik het leuk om te springtouwen. 

Uit mijn rapporten blijkt wat voor kind ik was:

– Ver weg met haar gedachten, moet vaak uit haar dromen gewekt worden.
– Christine leest veel, maar liefst niet tijdens de les.
– Braaf en lief maar dromerig.
– Schrijven gaat niet met je hoofd op de bank.
– Ze leest terwijl de les rekenen word uitgelegd.
– Je gedachten moeten in de les zijn en niet zweven tussen hemel en aarde dan zul je beter kunnen.’

Lees meer over Christine op haar website.

In de ban van de wolf koop je bij je lokale boekhandel of bij:
BookSpot (ECI)

Met dank aan Clavis Uitgevers voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke recensie ik lees graag ineens door met een trilogie dus wacht even tot het laatste uit is en dan gaan we er tegenaan. Daar heb ik na je recensie echt zin in.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.