zondag 8 april 2018

'Waterjager', geschreven door Chris Polanen

'Een wervelend verhaal over broederliefde, ontheemding en verlangen'


Waterjager

Boekgegevens:
Titel: Waterjager
Auteur: Chris Polanen
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback, 286 pagina’s
Uitgever: Lebowski Publishers, januari 2018
ISBN: 978 90 48844 10 4
ISBN: 978 90 48837 14 4 (eBook)
NUR: 301

Hij voelt zich door zijn hangmat en daarna door de vloer heen zakken. Bang om onder water terecht te komen, probeert hij nog één keer diep adem te halen. Maar in de slaap is er onder het huis geen water, slechts leegte. Paramaribo, ergens in de nabije toekomst. 
Na een dijkdoorbraak is de stad onder water komen te staan. De bewoners zijn weggetrokken: alleen de goudzoekers, vissers en prostituees zijn gebleven. De stad wordt geregeerd door eigen wetten, met in het middelpunt Jean Christoph, die met harde hand de orde probeert te bewaren. 
Dan verschijnt zijn broer Joshua in de stad. Twintig jaar eerder vertrok hij met zijn moeder naar Nederland, op de vlucht voor het water. Hij heeft er nooit kunnen aarden en probeert nu een thuis te vinden in het land van zijn jeugd. Joshua wordt ondergedompeld in een chaotische samenleving waarin het recht van de sterkste geldt. Hij maakt kennis met flamboyante figuren als de mysterieuze Aparecida, de melancholische zanger Eddy en de gewelddadige tweelingbroers Roy en Ray. 
Ambrose, een overleden jongen die in hun dromen verschijnt, doet verontrustende voorspellingen. Als de situatie in de stad steeds grimmiger wordt, verandert Joshua's zoektocht naar een thuis in een spirituele ontdekkingsreis naar de zin van het leven.

In Waterjager schept Polanen een exotische, droomachtige wereld en neemt hij de lezer mee in een wervelend verhaal over broederliefde, ontheemding en verlangen.
(bron: achterflap)

De auteur: 
(foto: auteurspagina Lebowski)

Chris Polanen (1963) is dierenarts in Amsterdam-Zuidoost. De in Suriname geboren en getogen auteur kwam op twintigjarige leeftijd naar Nederland en begon te schrijven om met zijn heimwee naar Suriname om te gaan. Hij schreef columns en korte verhalen die zowel in Suriname als in Nederland verschenen. Met zijn korte verhaal 'Carnaval' won hij in 2011 de belangrijkste literaire prijs in Suriname, de verhalenwedstrijd van De Ware Tijd Literair.

Kijk in dit overzicht om te zien of Chris Polanen binnenkort bij u in de buurt is om zijn boek te promoten. ‘Chris Polanen on tour – 2018’.

Waterjager koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Met dank aan de auteur voor het toegezonden exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.