woensdag 4 april 2018

Morgen verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact: 'Het lied van de geesten', geschreven door Jesmyn WardHet lied van de geesten

Boekgegevens
Titel: Het lied van de geesten
Auteur: Jesmyn Ward
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact, 5 april 2018
ISBN: 978 90 25452 40 7
ISBN: 978 90 25452 41 4  (eBook)
Originele titel: Sing, Unburied, Sing.

Het lied van de geesten speelt zich af in het hedendaagse Mississippi en vertelt het verhaal van de dertienjarige Jojo en zijn verslaafde moeder Leonie. Als Jojo’s vader vrijkomt uit een gevangenis in het noorden van de staat besluit Leonie dat ze hem gezamenlijk op gaan halen. 
Wat volgt is geen gelukkige familiere√ľnie, maar een hellevaart door een landschap dat nog altijd is getekend door armoede en racisme. 
Onderweg wordt zowel Leonie als Jojo geteisterd door spoken uit het verleden, dat op het platteland van het Diepe Zuiden, in de onsterfelijke woorden van William Faulkner, nooit dood is, zelfs niet voorbij.
(bron: Uitgeverij Atlas Contact)

De auteur:
 (Foto: Beowulf Sheehan)

Jesmyn Ward (1977) groeide op in armoede in een gehucht langs de kust van Mississippi, waar ze in 2005 de orkaan Katrina ternauwernood overleefde. Ze was de eerste in haar familie die ging studeren.
Ward woont nog steeds in DeLisle, Mississippi en geeft les in creative writing aan Tulane University. 

Ward won de National Book Award in 2011 voor haar roman Salvage the Bones. Ze schreef ook de memoir Men We Reaped, een klaaglied voor vijf jonge zwarte mannen uit haar omgeving die een gewelddadige dood stierven. 

Ze heeft met haar roman Het lied van de geesten in 2017 voor de tweede keer de National Book Award in de wacht gesleept. 
Naast de Pulitzer Prijs is de National Book Award de grootste prijs voor literatuur in Amerika.

Het lied van de geesten koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Met dank aan Uitgeverij Atlas Contact voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.