zondag 8 april 2018

Vandaag in de schijnwerpers: 'Kroniek van een verzonnen leven', geschreven door Charles DucalKroniek van een verzonnen leven

Boekgegevens
Titel: Kroniek van een verzonnen leven
Auteur: Charles Ducal
Genre: literaire roman
Uitgave: gebonden met stofomslag, 176 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact, maart 2018
ISBN: 978 90 25452 24 7
ISBN: 978 90 25452 25 4 (eBook)
NUR: 301

In “Kroniek van een verzonnen” leven komt in een van godsdienst en plichtsgevoel doordrenkt milieu op het Vlaamse platteland een zesjarige jongen thuis met zijn eerste rapport: honderd op honderd. 
Die prestatie wordt de drijfveer van zijn leven: de beste zijn, altijd en overal. 
Maar een andere ervaring is minstens zo bepalend voor zijn verdere leven: hij is getuige van een verkrachting die eindigt in doodslag. Het daardoor ontstane trauma tekent hem voorgoed in zijn omgang met de vrouw en zijn worsteling met seksualiteit. Lichamelijkheid en seks zijn van een verboden, lagere orde. 
Pas als ouder wordende man komt hij via een aantal confronterende situaties en ontmoetingen in het reine met zichzelf. 
Deze roman schetst via een ragfijn netwerk van draden tussen de wereld van het kind en die van de oude man een mensenleven van de vroege jeugd tot de dood.
(bron: Atlas Contact)

De auteur: 

(foto: ©Keffenberger)

Charles Ducal (geboren als Frans Dumortier in Leuven op 3 april 1952) debuteerde als dichter in 1987. Zijn verzamelde gedichten werden in 2012 uitgegeven onder de titel Alsof ik er haast ben.
In 2014-2016 was hij de eerste Belgische Dichter des Vaderlands. 
Zijn werk werd onderscheiden met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs, de vijfjaarlijkse Guido Gezelleprijs van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde, de Herman de Coninckprijs en de driejaarlijkse Karel van de Woestijneprijs.

Neem ook een kijkje op zijn auteurspagina bij Atlas Contact.

Kroniek van een verzonnen leven koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Met dank aan Uitgeverij Atlas Contact voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.