dinsdag 31 mei 2016

'Achter de schermen bij Oplichters in het buitenland' van Kees van der SpekVandaag, 31 mei 2016, verschijnt Achter de schermen bij Oplichters in het buitenland van Kees van der Spek. Een uniek kijkje achter de schermen bij de totstandkoming van de tv-reportages.

Achter de schermen bij Oplichters in het buitenland

“De vier standaardvragen die elke oplichter waar ook ter wereld aan zijn of haar slachtoffer stelt:

1. Ben je hier voor het eerst?
2. Ben je hier alleen?
3. Wanneer ben je hier gekomen?
4. Wanneer ga je weer weg?

Op deze manier weet een oplichter of het zin heeft om door te zetten. Als je nieuw bent, alleen reist en snel weer vertrekt, ben je de ideale prooi.”

Kees van der Spek reist al enkele jaren voor zijn programma 'Oplichters in het buitenland' de wereld rond. Hij doet zich voor als naïeve toerist en laat zich oplichten, om zo de gemene trucs van louche types tot de soms ronduit criminele praktijken van doorgewinterde oplichters voor de verborgen camera te krijgen. Dit staat al jaren garant voor spannende én informatieve televisie.

In dit vlot geschreven en onderhoudende boek vertelt Kees van der Spek het reisverhaal achter de gebeurtenissen en geeft hij nuttige extra informatie. Het boek is opgedeeld in de hoofdstukken Azië, Europa, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika. Elk hoofdstuk bevat reisadviezen over de meestvoorkomende oplichterstrucs in dat specifieke werelddeel en land.

De auteur: 
(foto: RTV Rijnmond)
Kees van der Spek (Nazareth, 1964) werkte jarenlang bij het programma 'Peter R. de Vries, misdaadverslaggever'. Eerder publiceerde hij 'Achter de schermen bij Peter R. de Vries'. 
Tegenwoordig is hij journalist en programmamaker van o.a. 'Oplichters in het buitenland', 'Graf zonder naam', en 'Moord of zelfmoord?' 

Ben je net zo nieuwsgierig als ik?
Koop dit boek bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens:
Titel: Achter de schermen bij Oplichters in het buitenland
Auteur: Kees van der Spek
Genre: True crime
Uitgave: paperback, 200 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, VBK Media, 31 mei 2016
ISBN: 978 90 26140 46 4
ISBN: 978 90 26140 47 1 (e-book)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.