donderdag 5 mei 2016

Ontvangen en nog te lezen: 'Een huis met zeven kamers', geschreven door Alma Post



Een huis met zeven kamers

Vertaalster Erin leeft na haar scheiding redelijk tevreden in haar Amsterdamse flat. Ze zou wel een leuke man willen ontmoeten, maar ze wil ook iets uitzoeken. Het heeft te maken met haar jeugd, en de ongelukkige jaren die ze sleet op de elitaire school, waar haar eenvoudige, maatschappijkritische ouders haar naar toe stuurden. 
Goed gesitueerde Pieter lijkt de oplossing voor beide kwesties in haar leven. Wederzijds verlangen stuwt de verwachtingen hoog op. Maar een sprookjeseinde wil Erin niet. Ze zoekt iets anders. Dieper, verder, principiëler. Ze wil weten of Pieter aan die eisen kan voldoen, en gaat op zoek naar het antwoord.

De auteur:
(foto: twitter @AlmaPost2)

Toen ik geboren werd woonden mijn ouders 'in'. Ze hadden twee kamers op de bovenverdieping van een echtpaar in de gemeente Hoogvliet bij Rotterdam. Inwoning geven was verplicht, vanwege de naoorlogse woningnood. Mijn ouders waren de koning te rijk toen ze na vijf jaar een driekamerwoning kregen in de nieuwbouw. Onze flat was het eerste bouwwerk in de wijk. Ik groeide op tussen koolzaadvelden en bouwmaterialen. Het verschil met mijn klasgenootjes op de montessorischool en hun jarendertig villa's was groot en moeilijk in te halen. Het zat in alle facetten van mijn leven. Taalgebruik, kennissenkring, wasgelegenheid, vakanties. Mijn grootste avontuur, tot mijn twaalfde, was vanuit het geleende vakantiehuisje in Noord-Brabant heel ver fietsen. Naar België! En dan in het plaatsje Poppel, vijf kilometer van de grens, snoep kopen. Bleekroze zuurtjes en suikerklonten aan een draadje. Mijn klasgenoten gingen naar Frankrijk en Italië. Als ik hen over de geneugten van een pizza in Florence hoorde praten, zweeg ik.

Website: www.almapost.nl
(bron: Uitgeverij De  Onderstroom)

Alma Post (Rotterdam, 12 december 1948)

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Een huis met zeven kamers
Auteur: Alma Post
Genre: roman 
Uitgave: paperback, 260 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Onderstroom, 2016
ISBN: 978 90 82349 10 8
ISBN: 978 90 82349 11 5 (e-book)
NUR: 301

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.