donderdag 19 mei 2016

Wordt verwacht: 'Zomermeisjes', geschreven door Jobien BerkouwZomermeisjes

De jonge Amsterdamse rechercheur Lot van Dijk moet tot haar grote teleurstelling aan de slag bij het korps Twente – ver weg van waar het volgens haar allemaal gebeurt. Ze wordt gek van verveling, totdat tijdens een slepende nachtdienst ineens het lijk van een tienermeisje wordt gevonden in een afgelegen hutje in het bos. 

Voor Lot is het al snel duidelijk dat het meisje onderdeel is van de fantasie van een gevaarlijke seriemoordenaar. Ze weet zeker dat er meer slachtoffers zullen volgen en staat te trappelen om aan haar eerste echte zaak als profiler te beginnen. Door de mannelijke collega’s binnen het korps, die haar specialisme met grote scepsis bekijken, wordt ze echter behoorlijk tegengewerkt. 

Dan wordt er een tweede slachtoffer gevonden. En moeten haar collega’s wel naar haar luisteren.

Zomermeisjes is een zenuwslopende psychologische thriller over het werk van een jonge profiler die de psyche van een seriemoordenaar tot de kern probeert te ontrafelen. Hoe dieper ze graaft, hoe dichterbij ze komt. En hoe groter het gevaar wordt.

QUOTE
Mr. Jobien Berkouwer, die de wereld van de recherche van binnenuit kent, geeft in deze buitengewoon knap geschreven en meeslepende thriller, een waarheidsgetrouw inkijkje in de politiecultuur en het opsporingsonderzoek naar een seriemoordenaar.
– JAN WILZING, OUD-HOOFDCOMMISSARIS VAN DE POLITIE

 Hier kun je de boektrailer bekijken.

LINDAnieuws wil meer weten over het fenomeen stalking en belt met stalkingsexpert Jobien Berkouwer. 

De auteur:
Jobien Berkouwer werkte 15 jaar in diverse functies voor de Nederlandse politie. Ze is voormalig hoofdinspecteur van politie en juriste. Tegenwoordig is ze werkzaam als profiler en adviseur voor bedrijven en particulieren bij het oplossen van zaken als stalking, afpersing en bedreiging. Ze is getrouwd, heeft een zoon en woont in Amsterdam.

Reserveer dit boek bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: Zomermeisjes
Auteur: Jobien Berkouwer
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 288 pagina's 
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers,  verwacht 7 juni 2016
ISBN: 978 94 00507 73 9
ISBN: 978 90 44975 47 5 (e-book)
NUR: 330

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.