dinsdag 10 mei 2016

Waarom ik aan sommige dingen niet mee wil werkenZo nu en dan krijg ik het verzoek van een tweedehandsboekhandel om een samenwerkingsverband aan te gaan tussen mijn blog en hun website.

Ik wijs dat steeds af om de volgende reden;
mijn blog bestaat allereerst om de diverse auteurs, hun boeken en de uitgevers te ondersteunen. Dit gebeurt pro deo.
In dit concept passen geen tweedehandsboeken.

Er wordt soms aangeboden om een winactie, bijvoorbeeld een boekenbon of een pakket ongelezen boeken en kortingen voor mijn volgers op touw te zetten.
Maar ook dat is niet nodig; mijn volgers kunnen aan diverse winacties meedoen op mijn facebook pagina Mieke's blog; Graag gelezen!

Voor ieder boek dat tweedehands gekocht is, wordt geen nieuw exemplaar verkocht.
Iedereen moet zich natuurlijk vrij voelen om een tweedehands exemplaar aan te schaffen. Het is een keuze om mijn blog daar niet aan te verbinden.

I rest my case.

Warme groet,
Mieke

15 opmerkingen:

 1. Kan je helemaal volgen en ben het met je eens.
  Je hebt een mooi en actueel blog met voldoende acties.
  En de auteurs en uitgevers die je benaderen waarderen jouw manier van werken. Houden zo en zeker als jij je hier prettig bij voelt, want dat is het allerbelangrijkste. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een duidelijk statement. Ik ben zelf wel van de tweedehands boeken. Als ik alles nieuw had aangeschaft, was ik failliet :-). En natuurlijk heerlijk om tussen de oude boeken te struinen op zoek naar interessante boeken. Door ze te behandelen op mijn blog krijgen ze toch een beetje aandacht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt ook geen boekenblog, Hans. Jouw interesses liggen elders. Iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt. :-)

   Verwijderen
  2. Het aantal boekenposten beslaat op dit moment bijna 19% van de blogposten. Dus inderdaad geen volledig boekenblog :-).

   Verwijderen
  3. Dat bedoelde ik ook, Hans. Ik heb me niet goed uitgedrukt. Fijn dat je reageert. Warme groet :-)

   Verwijderen
 3. Je bent hier gewoon heel duidelijk in en dat is je goed recht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moet zeggen dat ik zelden of nooit een tweedehands boek koop en ik snap je helemaal dat je het verzoek hebt afgewezen.
  Maar ik snap ook dat mensen een tweedehands boek kopen, als je niet zoveel geld te besteden hebt en toch graag boeken wilt hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat begrijp ik ook, natuurlijk.
   Ik geef alleen mijn keuze als boekblogger weer. Men benaderde me omdat ik een boekenblog heb met een flink aantal views per maand en zien daar dan een kans. Nou ja, niet geschoten is altijd mis. In dit geval hebben ze mis geschoten, hahaha.

   Verwijderen
  2. Zit te lachen hier......ze hebben inderdaad misgeschoten!

   Verwijderen
 5. Een samenwerking met uitgeverijen heb ik al wel mogen meemaken, maar dit soort aanbiedingen heb ik (gelukkig) nog niet gekregen. Gelukkig mogen we zelf beslissen waaraan we wel/niet willen meewerken.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.