zaterdag 7 mei 2016

'Wegversperring', geschreven door Terrence LauerhohnWegversperring

De hoofdpersoon in Wegversperring is Richard, een Nederlander. Samen met zijn vrouw Paula en dochter Shirley van negen is hij op vakantie in Noord-Amerika. Vanaf de allereerste bladzijde is de spanning voelbaar. Ook tussen de dochter en haar vader.
Ze komen midden in de woestijn in een file terecht en de reden daarvoor is niet duidelijk. Het wordt nog mysterieuzer wanneer de autoradio uitvalt. Na een ontploffing in de verte doen de accu's van de auto's in de file het ook niet meer. Er is geen tegemoetkomend verkeer. Waarom niet?

De auteur beschrijft een sfeer van opgesloten zitten in een open ruimte. Heel knap gedaan.
Omdat het water dat ze bij zich hebben niet voor een langere tijd toereikend is en men ook niet weet wanneer en óf er hulp op zal komen dagen besluiten Richard en een paar anderen het er op te wagen en te voet de beschaving op te zoeken.

Het verhaal wordt verteld vanuit Richards gezichtspunt en via hem leren we de anderen wat beter kennen. Maar het onderlinge wantrouwen groeit alleen maar meer; wie is wel en wie is niet te vertrouwen? 
In deze situatie waarin ze van elkaar afhankelijk zijn is de groeiende spanning goed voelbaar voor de lezer. De verschillende karakters zijn noodgedwongen bij elkaar en zijn van elkaar afhankelijk om zichzelf en elkaar te beschermen tegen kwade invloeden van buitenaf. En tegen elkaar?
Ze verwachten duidelijkheid maar krijgen wat anders voor hun kiezen. 
Bovendien speelt het verleden van Richard op en de woede en haat die met dit trauma gepaard gaan maken het er niet gemakkelijker op. Een gevecht dat hij aan moet gaan met zichzelf. 

De spanningsboog is door het hele verhaal aanwezig, licht gespannen maar overduidelijk!  
Een verrassende draai in het plot en het einde is zeker verrassend!
Dit is een heerlijke Sci-Fi thriller die je gelezen moet hebben.

De officiële boektrailer van Wegversperring.

De auteur Terrence Lauerhohn (pseudoniem):
(foto: linkedin)

Terrence is geboren op 31 mei 1960 in een Brabantse wieg te ’s- Hertogenbosch. Pas op 51 jarige leeftijd schreef hij zijn eerste roman, Noptula (Science-fiction), die goede reviews ontving. Sindsdien zijn en worden een flink aantal kortverhalen van hem in genre-magazines en verhalenbundels gepubliceerd, waarvan verschillende zelfs in de USA.

Terrence houdt zich het liefst niet aan een bepaald genre binnen de verbeeldingsliteratuur, zodat zijn grenzeloze fantasie alle richtingen van het onwerkelijke kan inslaan. Het auteurschap blijkt zijn passie te zijn, ontdekte hij.

Voor zijn Dark-Fantasyroman, De Negen Cirkels (Zilverbron), heeft hij zich laten inspireren door ‘Inferno’ van Dante Alighieri en door de gravures van Gustave Doré. De Negen Cirkels is echter geen zwaarmoedig verhaal, en doorspekt met humor, spanning, maar ook tragiek.
De negen cirkels  is genomineerd voor het beste boek van het jaar 2015 bij Hebban.nl. 

Kijk ook even op zijn website:   http://www.123website.nl/lauerhohn

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Wegversperring
Auteur: Terrence Lauerhohn
Genre: Sci-Fi thriller
Uitgave: paperback, 
Uitgever: Uitgeverij aquaZZ, 2015 
Redactie: Ambilicious (tevens coach/literair agente)
ISBN: 978 94 91897 55 9
NUR: 333, 332

3 opmerkingen:

  1. Wauw... heel erg bedankt voor deze superlovende recensie, Mieke! Het meest blij ben ik nog met het leesplezier dat Wegversperring jou gaf. :-).

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.