maandag 2 mei 2016

Ontvangen en nog te lezen: 'Bonjour Madame!', geschreven door Heiltje Veth
Bonjour Madame!

(...) 's Avonds had Vince geen trek meer. Een beetje maagpijn. Daar had hij Rennies voor. Zondagavond zette ik hem af bij het klooster. Hij zag er uitgeput uit. Toch lachte en zwaaide hij zwierig voordat de zware kloosterdeur achter hem dichtviel. 'Bonjour Madame!'
(...) Ella, vier weken te vroeg geboren in het Oude Westen van Rotterdam, op 5 mei 1945. De Hongerwinter is voorbij. Nederland viert de bevrijding. Haar vader, koperslager bij Wilton-Fijenoord, is een bewonderaar van Chroesjtsjov. Haar moeder heeft een uitgesproken hekel aan dominees: 'Farizeeƫrs zijn het.' Ella trouwt met Johan. Op haar eenentwintigste heeft zij twee kinderen.
Vince, broeder Vincentius, woont in een klooster in Tilburg, hij is aanhanger van de Bevrijdingstheologie, bewonderaar van Jezus en vijfendertig jaar ouder dan Ella. Haar ontmoeting met Vince is een radicaal keerpunt in haar leven. Een roman over keuzes, overtuigd weglopen uit een schijnwereld, naar een belofteloos leven, vol liefde, hartstocht, maar zonder schaamte. 'Geestelijken zijn ook mensen. Zij vallen in verliefdheid op een ander. Grenzen van celibaat en huwelijk worden overschreden. Dat schept avonturen die wel lijden onder de grenzen maar ook onnoemelijk geluk geven.

Hier kun je luisteren naar een gesprek met de auteur bij Rijnmond Nieuws.

Koop dit boek bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Bonjour Madame!
Auteur: Heiltje Veth
Genre: roman
Uitgave: paperback, 172 pagina's
Uitgever: Aspekt Boeken BV, 2015
ISBN: 978 94 61538 00 0
ISBN: 978 94 61539 59 5 (grootletterboek)
NUR: 301

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.