zaterdag 14 mei 2016

Ontvangen en nog te lezen: 'Claire', een historische roman van Emma LeadsClaire

Cette, 1839 

Claire Hodiamont is achttien jaar. Ze stapt als ongehuwde vrouw op de koets naar Cette, op weg naar een nieuw leven. Ze heeft een baan aangeboden gekregen als naaister bij Maison Hanon. Justine, haar werkgeefster, maakt een ontwerp die Freule Coultier op het bal van de burgemeester draagt. Het ontwerp slaat in als een bom. Maison Hanon krijgt meer klanten en meer bekendheid. Justine en Claire worden uitgenodigd…

Justine en Claire worden uitgenodigd bij het bal van de eeuw: de verloving van mademoiselle Machet en monsieur Andropovic.
Maar dan wordt Claire op een dag als ze naar huis loopt, ruw omvergeduwd. Ze kijkt in de meest angstaanjagende ogen die ze ooit heeft gezien. Als ze overeind krabbelt vindt ze een pakje met daarin een rood boekje. In de kaft zit een ketting verborgen. Van wie is het en wat moet ze ermee?
Maar dan voelt ze de angst weer in haar lichaam. Wat als hij weet wie ze is?
En vooral: wat zal hij doen als hij haar vindt…?

Hij rende door de straten van Cette. Opeens bleef hij stil staan. Hoorde hij de voetstappen van de gendarme nog? Maar nee, het was stil in de donkere straten van Cette. Hij hijgde en tastte in de zak van zijn mantel. Een van de pakje was weg! Een schok trok door zijn lijf. Waar was het? Het was precies het belangrijkste pakje.
Die vrouw die hij eerder op de avond omver liep, zij moest het hebben! Maar wie was ze en waar kon hij haar vinden? Hij perste zijn lippen op elkaar. Hij moest op zoek gaan naar de jongedame met haar rode haar.
Als hij haar had gevonden, dan…

De auteur: 

Emma Leads leest heel veel en vooral de boeken van Leny Saris kunnen haar bekoren. 
(bron: zilverbron)

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Claire
Auteur: Emma Leads
Genre: historische roman
Uitgave: paperback, 
Uitgever: Zilverbron, april 2016
ISBN: 978 94 63080 45 3
NUR: 342

3 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.