zondag 29 mei 2016

Voor S2Uitgevers ga ik lezen en recenseren; 'In de voetsporen van de heldin', geschreven door Edith de WitIn de voetsporen van de heldin
Ontdek stap voor stap het verhaal van je eigen leven

IN DE VOETSPOREN VAN DE HELDIN

Stel je voor: er wordt een doos bij je wordt afgeleverd. In de doos vind je een paar magische schoenen. Deze schoenen kunnen je overal naartoe brengen, je weet alleen niet waarheen. Wat zou jij doen?  Trek je ze aan? Zet je ze achterin je kast? Of breng je ze meteen naar de kringloop?


EEN SPEURTOCHT DIE JE DICHTER BIJ JEZELF BRENGT

Dit boek geeft je de mogelijkheid om vanuit je luie stoel de voetsporen van de heldin te volgen en tegelijkertijd de patronen in je eigen leven te vinden (en te veranderen als je dat wilt). Het is een reis door de rijke en betekenisvolle wereld van verhalen, waarbij je zult ontdekken dat het verhaal van de heldin ook over jou gaat. Stap voor stap doe je inzichten op die je helpen op je levenspad.

INSPIRERENDE VOORBEELDEN UIT LITERATUUR EN FILMS

Edith de Wit dook in de schatkist van verhalen waarin vrouwen de hoofdrol spelen en ontdekte de twaalf episodes die iedere heldin, in fictie én in het echte leven, moet beleven om haar schat te vinden en thuis te komen. Naast de vele inspirerende voorbeelden uit literatuur en films, bevat dit boek ook waargebeurde verhalen van echte heldinnen en inzichtvragen om je eigen verhaal op het spoor te komen. Als je je eigen verhaal kent, sta je steviger in je schoenen en kun je met meer vertrouwen nieuwe wegen bewandelen.

JE VERHAAL WACHT OP JE! DUS OPEN DE DOOS, KLIK MET JE HAKKEN EN  GA OP AVONTUUR!   

De auteur:
(foto: Linkedin)
Iedere vrouw is de heldin van haar eigen verhaal.

Vanuit die gedachte heeft schrijver en storycoach Edith de Wit (1971), het narratieve model het verhaal van de heldin  ontwikkeld, waarin zij het vrouwelijk perspectief centraal stelt.
Voor dit onderzoek heeft zij zich verdiept in eeuwenoude mythes en volksverhalen, in moderne literatuur en films, en daarnaast heeft zij veel verschillende vrouwen gesproken en hun waargebeurde verhalen opgetekend.

Zij geeft lezingen en trainingen over het verhaal van de heldin en leidt coaches op om met de methodiek te werken. Tevens is zij auteur van 'Hoe blijf je blij en in balans; een survivalgids voor ren-je-rot vrouwen.'

Het verhaal van de heldin gaat verder. Wil je meer weten over lezingen, workshops en trainingen, kijk voor het aanbod op  http://www.edithdewit.nl

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: In de voetsporen van de heldin
Auteur: Edith de Wit
Genre: Taal en cultuur algemeen
Uitgave: paperback, 179 pagina's
Uitgever: S2Uitgevers, juni 2016
ISBN: 978 90 80964 99 0
NUR: 610

2 opmerkingen:

  1. Is dit dan echt een soort werkboek met afbeeldingen enz.? Of eerder een hoop kortverhalen? Het lijkt mij wel een interessant boek dat je doet nadenken over jezelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er staan praktische tekeningen in en het is zeker een interessant boek. Ik moet het nog lezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.