zondag 2 oktober 2016

'De Strop Ploeg', geschreven door Koen P.H. RomeijnDe Strop Ploeg

Achterflap:
Hoe voelt het om ergens niet te kunnen aarden? Wat doet het met iemand als hij vastgeroest zit op een plek die geenszins bevalt, en vanwaar ontsnappen onmogelijk lijkt? Hoe lang kan een mens dat volhouden voordat hij definitief breekt?

Voor de wispelturige Evan is deze frustratie dagelijkse kost. Als talentvolle robottechnicus in het welvarende, maar volledig geïsoleerde Nieuw Pangea lijken de kansen voor het oprapen te liggen. Maar het leven in de zwevende metropool heeft Evan nooit kunnen bekoren. De frustratie en afkeer groeien met de dag, en Nieuw Pangea gaat hem steeds meer tegenstaan.

Julius, zijn collega en tevens beste vriend, moet lijdzaam toezien hoe Evan zich in toenemende mate afzondert en afglijdt naar een doelloos bestaan waarin hij elk sprankje hoop of optimisme moedwillig lijkt te willen uitroeien. De avond voorafgaand aan hun indiensttreding bij de prestigieuze Strop Ploeg zijn beide mannen getuige van een bizar ongeval. Het blijkt het begin van een reeks mysterieuze gebeurtenissen, en niet veel later nadert Evan’s onvermijdelijk breekpunt.

Mijn mening:
De proloog met als titel 'Vervloekt verlangen' geeft een kijkje op de Evan C. Delier, de hoofdpersoon in dit boek. Hij ziet de dingen 'anders' dan de andere bewoners van het fantastische Nieuw Pangea en is daardoor opvallend anders in zijn handelen.
De meeste mensen denken dat het goed is dat de dingen zijn zoals ze zijn en dat is goed genoeg; veilig en voorspelbaar. Evan denkt daar anders over en hij verbaast zich over het feit dat hij regen mist, terwijl hij regen nog nooit met eigen ogen heeft gezien...

De manier van schrijven die is alsof je naar een film kijk, zorgt er voor dat je door blijft lezen. De soms snel wisselende perspectieven zijn niet hinderlijk, maar passen goed in het verhaal.
Ook de persoon Evan boeide me genoeg om toch door te lezen tot het einde. Daardoor werd ik in deze fantasy-thriller mee op reis genomen naar een plek ver in de toekomst die geregeerd wordt door mensen of robots die op mensen lijken of in ieder geval iets van mensen hebben. 
Een toekomst waar ik niet bijster dol op ben; de aarde en de natuur zoals wij die kennen is door mensen verknald en daarom moest het helemaal anders. Eigen schuld…
De Strop Ploeg is een verhaal om je na te laten denken over wat wij met onze aarde aan het doen zijn.

Laat je niet tegenhouden door de vrij lange hoofdstukken en de kleine druk  maar geniet van het verhaal zelf. Een knap debuut!

Over de auteur:
(foto: aangeleverd door Futuro)

Koen Pieter Henry Romeijn (Zeist, 27 april 1979)
Dit futuristische maar bovenal confronterende verhaal over Evan Deleir is het eerste boek van Koen P. H. Romeijn. Koen is muzikant en tekstschrijver. Als gitarist en zanger heeft hij met verschillende bands albums uitgebracht, en is hij veelvuldig op tournee in binnen- en buitenland. Daarnaast schrijft hij columns. De website van Koen Romeijn.

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: De Strop Ploeg
Auteur: Koen P.H. Romeijn
Genre: fantasy
Uitgave: paperback, 256 pagina's
Uitgever: Futuro Uitgevers, april 2016
ISBN: 978 94 92221 52 0
ISBN: 978 94 92221 53 7 (e-book)
NUR: 334

2 opmerkingen:

  1. Ik had nog niet eens door dat het om scifi ging toen ik de korte inhoud las. Het klonk eerder als iemand die met een burn-out kampt.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.