dinsdag 25 oktober 2016

In de brievenbus: 'Het kille doodskleed', geschreven door Robert ThomsonHet kille doodskleed

Puck Scheltinga van Beuningen erft haar ooms vermogen, zegt haar baan op en blijft in zijn boerderij in het Achterhoekse dorpje IJsseldijk wonen. In de luwte van het rurale Oosten denkt ze aan een rustig bestaan. Dat pakt echter anders uit. 

Willem, haar grote liefde, net terug van wereldreis, helpt Puck te herstellen van een zwaar traumatische ervaring. Maar dan treft het noodlot hém. Hij wordt als comapatiënt afgevoerd naar Instituut Sparrenbos, waar ooit Pucks oom verbleef en waar iedereen haar kent. 

Door wat Willem is overkomen ontwikkelt Puck een schuldgevoel. Na een bezoek aan hem loopt ze tijdens een sneeuwstorm het bos in om haar gedachten te ordenen. Dat wordt haar bijna fataal. 

Na opnieuw een gevoelig verlies denkt ze dat het kille doodskleed voorgoed aan haar kleeft. Op advies van psychiater Janneke vertrekt ze naar de Côte d’ Azur om te ontstressen. Ze koopt een villa om Willem daar te kunnen verplegen. Maar ze wordt verliefd op haar Franse makelaar en trouwt met hem. Ze laat Willem echter niet vallen, gaat noodgedwongen een dubbelleven leiden en raakt in een morele spagaat. 
Door het hectische bestaan grijpt ook het psychische trauma haar opnieuw bij de keel.

De auteur:
(foto: website Robert Thomson)

Robert Thomson over zichzelf op zijn weblog:

Ik ben babyboomer, geboren in 1950. Sinds 2009 heb ik eindelijk voldoende tijd om mij aan het schrijven van romans te wijden. In 2012 verschenen mijn romans ‘Een onverwachte erfenis’ en ‘De zwarte spiegel’ Mijn laatste roman ‘Een obsessieve drang’ verscheen september 2013 en in september 2014 werd tijdens de Manuscripta mijn vierde roman: ‘De offerschalen van Satan’ gepresenteerd. 
Op 1 oktober 2016 zag ‘Het kille doodskleed’ het licht.

Ik schrijf fictie. Het uitwerken van de karakters en de gebeurtenissen rond mijn personages, waardoor ze tot leven komen, vind ik de essentie van een goede roman.
Op mijn website http://www.rthomson.nl kunt u de recensies over mijn boeken lezen.
(bron: weblog Robert Thomson)

Ander werk van Robert Thomson:
Een onverwachte erfenis(2012) roman
De zwarte spiegel (2012) psychologische roman
Een obsessieve drang (2013) psychologische roman
De offerschalen van Satan (2014) spannende roman

Het kille doodskleed koopt u via uw lokale boekhandel of via

Boekgegevens:
Titel: Het kille doodskleed
Auteur: Robert Thomson
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback, 281 pagina's, 
Uitgever: Mijnbestseller B.V., Boekhandel Libris Venstra, september 2016
ISBN: 978 94 63180 12 2
ISBN: 978 94 63180 20 7 (e-book)
NUR: 301

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.