maandag 3 oktober 2016

'Verboden Vrienden - Joset Trilogie deel 2', geschreven door Natalie F. BoekhorstVerboden Vrienden – Joset Trilogie deel 2

In het jaar 998 NVA (Na Verwoesting Aarde), regeren Sy met harde hand over elf bewoonde planeten. Mensen die zich niet aan de regels houden, worden gehersenspoeld en als Ongehoorzamen naar de voormalige Aarde gestuurd.

Ze noemen haar de Ongehoorzame. Haar dagen brengt ze door als gezelschapsdame van het arrogante Sy-meisje Kaleigh, de avonden in een vieze barak. Een toekomst heeft ze niet meer, een verleden ook niet. Ze weet dat ze Joset heet en is geboren op de planeet Kosna. Dat is alles. Ze heeft geen idee hoe ze op De Moederplaneet Aarde is terecht gekomen. En belangrijker, hoe ze er weg komt!

Dat ze weg moet, wordt steeds duidelijker. Zeker wanneer ze gedwongen moet toekijken bij De Jacht. Een gebruik van Sy waarbij Ongehoorzamen als prooi worden gebruikt. Wie zegt dat zij niet de volgende is?
Samen met een aantal mede-Ongehoorzamen maakt ze een vluchtplan. Maar waar kunnen ze heen? En kan ze hen vertrouwen?
Joset is ervan overtuigd dat de oplossing van alles in haar geheugen ligt.

Maar om dat terug te krijgen, heeft ze de hulp nodig van de persoon die ze het meest haat, het Sy-meisje Kaleigh. En dat maakt het niet gemakkelijker……

Eerder las ik van deze auteur het eerste deel van deze trilogie, met de titel Verboden Boeken en heb daar werkelijk van kunnen genieten. 

De auteur:
(foto: aangeleverd door Nieuwe Druk)
Natalie F. Boekhorst is geboren en getogen in Arnhem. Na omzwervingen door binnen- en buitenland is ze inmiddels met man en drie kinderen weer teruggekeerd op Gelderse bodem. Ze heeft een journalistieke achtergrond, maar tegenwoordig combineert ze haar journalistieke werk met het schrijven van kinder- en jeugdboeken en het geven van workshops creatief schrijven op basisscholen.

In 2007 debuteerde ze met haar Young Adults boek 'Verboden Boeken’. 
In juli 2015 is de heruitgave verschenen van 'Verboden Boeken'. 
Het is het eerste deel van de Joset Trilogie. 
In 2009 volgde prentenboek ‘Bram en de snoepkist’ (3+) en in 2010 de publicatie van een schoolset van ‘Bram en de snoepkist’ bestaande uit het prentenboek, een set vertelkastplaten en een werkmapje voor de groepen 1 t/m 3.

In oktober 2014 is bij Nieuwe Druk haar kinderboek verschenen, getiteld ‘muis joep en het goud!’ (AVI2 /E3), een leesboekje voor beginnende lezers (6+).

Wilt u meer informatie over de schrijfster en haar activiteiten, ga dan naar haar website: 

Activiteiten rond Verboden Vrienden in de Kinderboekenweek:
  • 4 oktober 19.30 presentatie Verboden Vrienden, Bibliotheek De Klipper, Oosterbeek. De presentatie is openbaar.
  • 5 oktober signeermiddag bij boekhandel De Plantage, Oosterbeek.
  • 7 oktober signeermiddag bij Bruna, Zevenaar.
  • 8 oktober van 12-14.30 signeersessie bij The Readshop, Doorwerth.
Verboden Vrienden bestel je via je lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Verboden Vrienden
Auteur: Natalie F. Boekhorst
Genre: Young Adult
Uitgave: paperback, 230 pagina's
Uitgever: Nieuwe Druk, september 2016
ISBN: 978 94 92020 16 1 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.