vrijdag 28 oktober 2016

In de brievenbus: 'Over de rand', geschreven door Arianne Grootendorst

True Crime

Over de rand

Het is een kille nacht in februari. Arianne Grootendorst wordt wakker in haar bovenwoning in Rotterdam en voelt in paniek dat ze geen adem krijgt. Als ze haar ogen opent, ziet ze een reusachtige man die op haar zit en haar keel dichtknijpt. Er is geen ontsnappen mogelijk. 

Zo begint een nachtmerrie die ze ternauwernood weet te overleven. In het huiveringwekkende Over de rand schrijft Grootendorst over de afschuwelijke verkrachting in haar eigen woning die haar bijna het leven kostte, het opsporen van de dader, de gebeurtenissen in de rechtszaal en de moeizame verwerking van het misdrijf. Haar aangrijpende, waargebeurde relaas, dat leest als een thriller, wordt afgewisseld met passages uit het politiedossier, verhoren door de rechercheurs en processen-verbaal. 

Over de rand is een pageturner, een nachtmerrie, geschreven door een vrouw die zich staande heeft weten te houden na een verschrikkelijke gebeurtenis die haar leven voorgoed veranderde. 

Klik hier voor een leesfragment.

De auteur: 
(afbeelding uit een reportage van Hart van Nederland)
Arianne Grootendorst (1963) groeide op in Hellevoetsluis als kind van een huisarts. Ze studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze heeft een dochter en werkt als leerkracht op een basisschool.

Over de rand koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: Over de rand
Auteur: Arianne Grootendorst
Genre: Mens en Maatschappij, True Crime
Uitgave: paperback, 264 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V., mei 2016
ISBN: 978 90 45211 67 1
NUR: 339Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.