zondag 16 oktober 2016

Oktober - Feestmaand; vandaag de elfde winactie

Deze actie is gesloten


Vandaag start de winactie voor een exemplaar van De geniale vriendin, geschreven door Elena Ferrante.
Uitgeverij Wereldbibliotheek stuurde een exemplaar voor deze winactie, waarvoor mijn dank.


De geniale vriendin – Deel 1 van de Napolitaanse romans

Lila en Elena groeien samen op in een volkswijk in het Napels van de jaren vijftig, een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier.

De geniale vriendin is de eerste van Ferrantes vier Napolitaanse romans, waarin zij met groot inlevingsvermogen en in een onnavolgbare stijl vertelt over twee vrouwen en hun levenslange vriendschap, die even sterk om liefde als om rivaliteit draait. Ferrante vertelt met het verhaal van Lila en Elena ook het verhaal van een wijk, een stad en een land in een tijd vol veranderingen.

De winactie:
Je kunt meedoen voor een exemplaar door te reageren onder dit blog met vermelding van je naam of door te reageren onder het bericht op de boekenpagina op Facebook van Mieke's blog: 'Graag gelezen'.

Vind je de pagina leuk? Jouw vind-ik-leuk zorgt voor een extra lootje in de pot.

Tot en met 23 oktober kun je reageren om kans te maken op een exemplaar van De geniale vriendin.

NB:
Deze winactie is alleen voor adressen in Nederland en België.
Indien geen naam wordt vermeld, doe je niet mee.
Als de winnaar op 24 oktober a.s. op mijn blog bekend is gemaakt heb je één week om te reageren. Reageer je niet binnen die tijd, wordt er een nieuwe winnaar gekozen.

Met dank aan Uitgeverij Wereldbibliotheek voor het beschikbaar stellen van een exemplaar.