zondag 16 oktober 2016

'Vermist', geschreven door Ellen De Vriend

Soms verandert je wereld in een fractie van een seconde.
Elk jaar raken circa 40.000 mensen in Nederland vermist.
Gemiddeld vijftien daarvan komen nooit meer terug.

Vermist

Karen en haar dochter Melissa wachten op een avond met het eten op Joost Roelink, de man van Karen. Joost is achtendertig jaar oud en rijschoolhouder, Karen is een journaliste van drieĆ«ndertig en samen met haar dochter wonen ze in Zeeland.  
Karen blijft proberen om Joost te bereiken op zijn mobiel, maar hij neemt niet op; ze wordt steeds ongeruster. Ze vraagt zich af waarom hij hen niet even belt als hij door iets opgehouden is? Karen belt de ziekenhuizen in de omgeving en zelfs de politie, maar daar wordt ze met een kluitje in het riet gestuurd, want mannen komen wel eens vaker niet thuis... Ze weet nu echt niet meer wat ze moet doen.

Wanneer een aantal dagen versteken zijn, wordt het duidelijk dat Joost misschien helemaal niet meer terug zal komen. En nadat Karen tot haar grote schrik ontdekt dat er bijna 50.000 euro verdwenen is van de rekening van de rijschool, wordt de verlaten auto van Joost gevonden bij het Veerse Meer. Zijn paspoort en mobiel liggen in de auto, maar van  Joost is geen enkel spoor te bekennen...

De auteur heeft met dit verhaal duidelijk de onmacht beschreven van de achterblijvers bij een vermissing. De onmacht om door te kunnen gaan met hun leven, de tegenwerking van alle instanties en het onbegrip van de omgeving. Vaak wordt vergeten dat behalve het verdriet waar de achterblijvers mee te kampen krijgen, de vermissing ook een financieel aspect heeft.

Je leeft met Karen mee in haar zoektocht naar Joost doordat een aantal hoofdstukken uit het perspectief van deze hoofdpersoon zijn geschreven.
'Het aantal vragen dat ik heb wordt steeds groter, maar ik word ook steeds banger voor de antwoorden.'

Bepaalde gebeurtenissen zijn niet erg verrassend, maar door de wisseling van de verhaallijnen leest deze thriller lekker door. Niet echt spannend, maar zeker onderhoudend. Met name de verrassende wending op het eind heeft mijn leesplezier verhoogd.

De auteur:
(foto: achterflap)
Ellen De Vriend-de Jong (Vlissingen) schrijft thrillers, verhalenbundels en reisboeken. Haar thrillerdebuut Bitterzoet verscheen in 2013. In 2014 volgde de YA-thriller Crush. 
Sinds eind 2015 heeft Ellen een contract bij Karakter Uitgevers. 
In 2015 publiceerde Ellen vier reisboeken over Bonaire, Guadeloupe, CuraƧao en Sint Maarten. Samen met haar man reisde zij door de Cariben. Ellen schreef de teksten en samen maakten zij de mooie foto’s. Lees verder op op haar website.

Koop Vermist bij uw lokale boekhandel of:

Boekgegevens:
Titel: Vermist
Auteur: Ellen De Vriend
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V., mei 2016
ISBN: 978 90 45209 87 6
ISBN: 978 90 45298 18 3 (e-book)
NUR: 332

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.