donderdag 27 oktober 2016

In de brievenbus: 'De laatste riten', geschreven door Jess Kidd

'Geweldig boek! Zo'n verhaal dat je glimlachend leest en telkens wilt herlezen.' РLouis de Berni̬res, auteur van Kapitein Corelli's mandoline

De laatste riten

Mahony is als kind in de steek gelaten door zijn moeder. Jaren later keert hij terug naar zijn geboortedorp, een Twin Peaks-achtige setting, om uit te zoeken wat er is gebeurd. Zijn gegraaf in het verleden – niet des dorps – veroorzaakt rumoer. Zijn moeder Orla was een rebelse tiener, die het dorp liever kwijt was dan rijk. En bovendien laten allerlei verdwenen gewaande dorpsgenoten ineens hun gezicht zien. Leeft Mahony’s moeder nog? Of zien de dorpsbewoners dingen die er niet zijn? Niemand laat iets los, alhoewel Mahony zeker weet dat de dorpelingen meer weten.

De auteur:
(foto: website Jess Kidd)

Jess Kidd haalde bij The Open University haar 'first degree in Literature', nadat ze van school ging om te bevallen van haar dochter. Ze werkte en studeerde daarna parttime en behaalde een PhD in CreativeWriting en geeft hier ook les in. 
Jess groeide op in Londen als deel van een grote familie afkomstig uit  Mayo (Mexico). Ze woont nog steeds met haar dochter in Londen. Haar droom is om zich binnen afzienbare tijd ergens langs de westkust van Ierland te kunnen vestigen. De laatste riten is haar debuut.
(bron: website Jess Kidd)

Koop De laatste riten bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: De laatste riten
Auteur: Jess Kidd
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 352 pagina's
Uitgever: HarperCollins Holland, oktober 2016
ISBN: 978 94 02717 50 1
ISBN: 978 94 02751 55 0 (e-book)
NUR: 305
Oorspronkelijke titel: Himself
Vertaald door: Anna Livestro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.