vrijdag 21 oktober 2016

Oktober - Feestmaand; vandaag de veertiende winactie


Vandaag start de winactie voor een exemplaar van Mijn Land van herkomst, geschreven door  C.M. van der Mast.
Uitgeverij Aspekt stelt een exemplaar ter beschikking voor deze winactie, waarvoor mijn dank.


Mijn Land van herkomst
(Le pays d'où je viens)

Occitanië, land van mijn kathaarse voorouders

Wie anno 2015 huiverde bij het zien van tienduizenden vluchtelingen, die vanuit het Nabije Oosten en Noord-Afrika uitwaaierden over Europa in de hoop daar een veilig of beter bestaan op te bouwen, dient te beseffen dat een dergelijke migratie historisch gezien geen uitzondering is.

Het verhaal begint in 1209 vanaf de eerste kruistochten tegen de Occitaanse beschermheren van de katharen en hun gelovigen en sluit af met de overgave van de versterkte nederzetting Montségur en de massabrandstapel van maart 1244 waarbij ruim tweehonderd kathaarse gelovigen de dood vonden.

Deze militaire operaties weden uitgeroepen door paus Innocentius III. Het past alles in een eeuwenlange geschiedenis van vervolgingen, oorlogen, moord en doodslag wegens verschillen in etniciteit, in politieke overtuiging of religieus geloof. Bovendien staan al die vervolgingen steeds in relatie met de zucht naar politieke macht en financieel gewin.

In deze historische roman beschrijft de auteur de woelige geschiedenis van Guilhem de Mas, zijn familie en drie generaties nakomelingen. Dit alles tegen de historische achtergrond van de 13de eeuw.
Het is een geschiedenis van macht en onmacht, geloof en twijfel, van hoop en vrees, van voor- en tegenspoed. Zaken waar ieder mens tijdens zijn of haar leven me wordt geconfronteerd. En daarin zijn of haar eigen weg moet zoeken.

'De geschiedenis is een roman die is gebeurd; een roman is een geschiedenis die zo had kunnen gebeuren.'  –  E. & J. de Concourt

De winactie:
Je kunt meedoen voor een exemplaar door te reageren onder dit blog met vermelding van je naam of door te reageren onder het bericht op de boekenpagina op Facebook van Mieke's blog: 'Graag gelezen'.

Vind je de pagina op Facebook leuk? Jouw vind-ik-leuk zorgt voor een extra lootje in de pot. Het delen van de winactie op Facebook levert weer een extra lootje op, je maakt dan nog meer kans.

Tot en met 27 oktober kun je reageren om kans te maken op een exemplaar van Mijn Land van herkomst.

Belangrijk:
Deze winactie is alleen voor adressen in Nederland en België.
Indien geen naam wordt vermeld, doe je niet mee. (Anoniem is geen naam)
Als de winnaar op 28 oktober a.s. op mijn blog bekend is gemaakt heb je één week om te reageren. Reageer je niet binnen die tijd, wordt er een nieuwe winnaar gekozen.

Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het beschikbaar stellen van een exemplaar.

12 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.