maandag 31 oktober 2016

Nog te lezen: 'Het licht van de zee', geschreven door M.L. StedmanAanstaande vrijdag is de persvoorstelling van de film The light between oceans met o.a. Michael Fassbender, Rachel Weisz en Alicia Vikander, gebaseerd op het gelijknamige boek van M.L. Stedman.

Bekijk de prachtige trailer.

Ik kreeg een uitnodiging om de persvoorstelling bij te wonen bij Universal Picutures in Amsterdam op vrijdag 4 november. Helaas ben ik niet in de gelegenheid, maar van de uitnodiging om de filmeditie van het boek te recenseren maak ik vanzelfsprekend graag gebruik. 
Lees hieronder meer over het verhaal en de auteur.
De recensie volgt dan nog op dit blog.

Het licht van de zee 

1926. 
Tom en Isabel Sherbourne bemannen een afgelegen vuurtoren voor de kust van AustraliĆ«. Het is een stil en eenzaam leven voor het jonge, ongewenst kinderloze stel. Tot er na een storm in april een roeiboot aanspoelt met twee mensen erin: een dode man en een kleine, springlevende baby, een meisje. 

Tom begraaft de man en Isabel ontfermt zich over de baby, met wie ze al snel een sterke band krijgt. Ze haalt Tom over om te doen alsof ze hun eigen dochter is. Maar wanneer ze na twee jaar terugkeren naar het vasteland worden ze geconfronteerd met veel vragen van hun familie en vrienden, en met een wanhopige vrouw op zoek naar haar dochtertje...

De auteur: 
(foto: reportate BookFans)

M.L. Stedman is geboren en getogen in West-Australiƫ en woont in Londen. Het licht van de zee is haar eerste roman, waarmee ze vele prijzen won en die werd vertaald in 35 landen.

Deze filmeditie van Het licht van de zee koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: Het licht van de zee 
Auteur: M.L. Stedman
Genre: roman, vertaalde literatuur
Uitgave: paperback
Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V., september 2016
ISBN: 978 90 22575 09 3
ISBN: 978 94 02308 55 6 (e-book)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.