vrijdag 7 oktober 2016

In de brievenbus: 'De schatbewaarders' - deel 5 van de serie De Bieb-bende, geschreven door Michael Reefs

Graaf nog dieper in het verleden.

De Bieb-bende – deel 5 De Schatbewaarders

Deze maand staan de leden van de Bieb-bende voor hun zwaarste opgave tot nu toe. De oplossing ligt opnieuw in het verleden, waar ze in drie verschillende tijdperken kistjes moeten bemachtigen. Die zijn nodig om George Hill, de Man met de Bijl, eindelijk een halt toe te roepen. Maar ze worden bewaakt door de afschrikwekkende Schatbewaarders. Geen wonder dat het nog nooit iemand gelukt is de kistjes te veroveren... 

In dit meeslepende vijfde deel worden de kinderen niet alleen door oude bekenden bijgestaan, maar krijgen ze hulp uit een wel heel onverwachte hoek. Ze ontmoeten de beroemde schrijfster Hildegard Bovenwijn, die meer met de legende te maken heeft dan ze dachten. Wie is zij en hoe nauw is haar leven met het lot van de Bieb-bende verbonden?

De auteur:

(foto: Inge Davis)

Opgegroeid in het prachtige Limburgse Vaals kreeg Michael al sinds zijn twaalfde de inspiratie om verhalen te schrijven. Na zijn opleiding aan de Pabo is Michael aan de slag gegaan voor een landelijke speelgoedketen, en de laatste jaren heeft hij zich ontwikkeld tot app-specialist.
Vanaf 2004 bleef Michael werken aan zijn fantasy verhalen. De Bieb-bende was geboren! Met de Bieb-bende bleek hij kinderen weer aan het lezen te krijgen. Hierdoor werd zijn eerste boek ook meteen dolenthousiast ontvangen door ouders en scholen.

Neem een kijkje op website www.michaelreefs.nl
Lees meer over de officiĆ«le Bieb-bende app en download deze hier.

De QR-code die na elk vijfde hoofdstuk aanwezig is, is een goede aanvulling op het verhaal. Door deze extra's kun je ook meer informatie krijgen over het tot stand komen van het verhaal en welke keuzes de auteur heeft moeten maken. Je leest hier dingen die niet in de hoofdstukken stonden en wat er tot dan toe gebeurd is. Verklaring van de hoofdstuktitels en nog veel meer.

Ik las ook de eerste vier delen:

Het boek is op dit moment exclusief verkrijgbaar via de webshop van de  De Bieb-bende
en vanaf 1 november via de boekhandel, maar reserveren kan wel natuurlijk.

Reserveer De Schatbewaarders bij uw lokale boekhandel of 


Boekgegevens:
De Bieb-bende – deel 5 De Schatbewaarders
Auteur: Michael Reefs
Genre: Young Adult/kids, 10-12 jaar
Uitgave: paperback, 440 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Stormsteen,  
ISBN: 978 90 82190 98 4
NUR: 283


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.