dinsdag 19 maart 2024

Ik genoot van: 'Dit boek gaat over Nederland', met teksten van Kristi Freijssen en illustraties door Agnes Loonstra


Dit boek gaat over Nederland

Welkom in Nederland

‘Dit boek gaat over Nederland’ is geschreven door Kristi Freijssen en geïllustreerd door Agnes Loonstra. Het is een kleurrijk en informatief prentenboek voor kinderen vanaf 3 jaar. Het boek neemt je mee op een reis door Nederland, langs bekende bezienswaardigheden, typische tradities en leuke weetjes.
Op de eerste bladzijde lees je een klein beetje over Kristi en Agnes, en betrekt de kijker (of lezer) meteen bij het boek door hen een vraag te stellen.

De illustraties zijn vrolijk en uitnodigend, met veel details om te ontdekken. De tekst is eenvoudig en speels, perfect voor jonge kinderen. Het boek is opgedeeld in verschillende thema's, zoals de natuur, de stad, eten en drinken, en feestdagen.

Wat maakt dit boek leuk?

De illustraties: De kleurrijke illustraties zijn erg leuk om naar te kijken. Ze zijn vol details en humor, en er is altijd iets nieuws te ontdekken.
De tekst: De tekst is eenvoudig en speels, en perfect afgestemd op de doelgroep. Het boek is leuk om voor te lezen, maar ook om zelf te lezen voor beginnende lezers.
De informatie: Het boek bevat veel leuke weetjes over Nederland, die op een speelse manier worden gepresenteerd. Kinderen leren over de geschiedenis, de cultuur en de natuur van ons land.
De interactie: Het boek stimuleert kinderen om te praten en te denken over hun eigen ervaringen in Nederland.

‘Dit boek gaat over Nederland’ is een vrolijk en informatief prentenboek dat kinderen op een speelse manier kennis laat maken met ons land. Dit boek is perfect voor kinderen van 3 tot 6 jaar die meer willen leren over Nederland. Het is ook een mooi boek om voor te lezen aan jongere kinderen. De leuke illustraties, de eenvoudige tekst en de interessante weetjes maken dit boek tot een aanrader voor alle kinderen die meer over Nederland willen leren.

Neem een kijkje op de website van Uitgeverij Flora.Dit boek gaat over Nederland koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Dit boek gaat over Nederland
Auteur: Kristi Freijssen
Illustrator: Agnes Loonstra
Genre: kleuterboek, prentenboek vanaf 4 jaar
Uitgave: kartonboekje, 32 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Flora, februari 2024
ISBN: 9789090377483
NUR: 272, 274

Thema's: Nederland, we zijn hier samen, inclusiviteit, tradities, jezelf zijn. 


Met dank aan Uitgeverij Flora voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Flora)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.