donderdag 7 maart 2024

Vandaag in de schijnwerpers: 'Mara' geschreven door Evelyn Grijze

 Een gevaarlijk verleden


Mara

Mara wil schokkende geheimen van honderden jaren geleden aan het licht brengen. Het wordt haar door de ultra rechtse groepering Veritas bijna onmogelijk gemaakt, met alle gevolgen van dien.

Na Mara’s dissertatie waarin ze belangrijke vrouwen binnen de kerkgeschiedenis heeft beschreven, wordt haar het werken door de ultrarechtse groepering Veritas bijna onmogelijk gemaakt. De bedreigingen van Veritas nemen in hevigheid toe als Mara en haar collega’s in oude geschriften op schokkende geheimen van honderden jaren geleden stuiten en deze willen ontrafelen. Toch laat Mara zich niet weerhouden de oude waarheid aan het licht te brengen, met alle gevolgen van dien.

Mara zoekt in het verleden en Luca, een beroemde kunstschilder, zoekt in het nu naar de ultieme schoonheid in zijn bijzondere schilderijen. Heden en verleden ontmoeten elkaar en gaan het leven van Mara bepalen. Een leven als een ongeschreven Italiaans concert waarin eenzaamheid, geluk, hoop, vertwijfeling, haat en liefde de melodieën bepalen.

De auteur:

Evelyn Grijze, geboren in 1946 in Rheden, groeide op in Velp. Zij vulde haar opleiding aan de Pabo aan met MO Orthopedagogiek en Management en werkte als schoolleider in het basisonderwijs. Inmiddels is ze gepensioneerd. Haar hobby’s zijn lezen, het bezoeken van musea en het schrijven en vertellen van verhalen voor kinderen. Nu is haar passie het schrijven van romans en columns.

Mara - Een gevaarlijk verleden is haar zesde boek. Ze bracht eerder het boek Margaretha - De eeuw van mijn moeder uit, na diens overlijden op 103-jarige leeftijd. Via Novum verscheen Mijn naam is Eva en Charlotte - verdreven en bevrijd
Daarna via Boekscout De zee van Sophie en Anne - Een ongrijpbare schaduw.
Evelyn woont samen met haar man Frits in Dinxperlo. 

Mara – Een gevaarlijk verleden koopt u bij (via de webshop) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Mara
Auteur: Evelyn Grijze
Genre: roman
Uitgave: paperback, 266 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Boekscout, september 2023
ISBN: 9789464899900


Met dank aan Uitgeverij Boekscout voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Boekscout)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.