dinsdag 5 maart 2024

Vandaag in de schijnwerpers: 'Paulina en de wondere wereld' geschreven door Don Croonenberg

 Het kleinste vrouwtje ooit


Paulina en de wondere wereld 

Johanna Paulina Musters (1878-1895), Paulientje, geboren in Ossendrecht en met 61 centimeter het kleinste vrouwtje ter wereld. Zelf vertelt ze hoe ze eind 19e eeuw vanaf haar jongste kindertijd door Europa trekt: op de kermis en in het theater verdringen de mensen elkaar om zich te vergapen aan het wereldwonder. Ze ontsnapt aan het gebruik in die tijd om ‘vreemde’ kinderen weg te stoppen in een varkenshok en danst, zingt, drinkt port en champagne, kruipt op schoot bij koningin Emma, paradeert op de schouder van een reus en observeert de toeschouwers die hun ogen niet kunnen geloven. In New York komt een eind aan het even korte als tumultueuze leven van dit beroemde dametje – of toch niet? 

Het leven van Paulientje geeft te denken - en daar gaat deel twee van dit boek over. De bezoekers kunnen haast niet geloven wat ze zien, maar wat heeft The Perfect Little Lady gezien in de ogen van al die stomverbaasde mensen? Wandel mee door een avontuurlijk landschap van prikkelende uitspraken, gedachten en vragen over verwondering, over dwaas denken, over geluk en mededogen, over je veilig voelen, wat er ook gebeurt. 

Een fascinerend boek vol fictie, feiten en filosofie.

De auteur:

Don Croonenberg zette in 2000 The Bitter End op, houdt zich vooral bezig met management- en interne communicatie, jaarverslaggeving en ghostwriting. Zat na studies wijsbegeerte, theologie en Business Communications & Public Affairs zo’n tien jaar bij Philips in Eindhoven en Amsterdam voor jaarverslaggeving, interne communicatie en speechwriting voor de Raad van Bestuur.
 
Hij heeft een tiental boeken op zijn naam staan, onder meer over leiderschap, strategievorming en taalfilosofie. 

Neem een kijkje op de website van zijn adviesbureau The Bitter End.

Paulina en de wondere wereld koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Paulina en de wondere wereld
Auteur: Don Croonenberg
Genre: literaire non-fictie, filosofie
Uitgave: paperback, 190 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, februari 2024
ISBN: 9789464871289
NUR: 320


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Aspekt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.