zondag 3 maart 2024

Ik las 'Het heerlijke leven in onwetendheid' geschreven door Sejul Nerve

 Verhalen over hoe perceptie alles bepalend is 
in dit leven


Het heerlijke leven in onwetendheid 

Sejul Nerve neemt ons in ‘Het heerlijke leven in onwetendheid’ mee op een duizelingwekkende reis door 18 unieke sciencefictionverhalen. De alledaagse werkelijkheid wordt vermengd met futuristische elementen, waardoor we onze eigen wereld met nieuwe ogen leren bekijken.
Het zijn verhalen die prikkelen en je soms met een vraag achterlaten waardoor je nog even verder nadenkt over hetgeen je gelezen hebt.

Elk verhaal is een parel op zich, met originele ideeën die je fantasie prikkelen. Van een metrostation waar de tijd stilstaat tot een drone die zorg draagt voor eenzame ouderen, Nerve schetst een scala aan fascinerende scenario's. De verhalen zijn meer dan louter entertainment; ze dagen ons uit om na te denken over onze eigen keuzes, verlangens en de toekomst van de mensheid.

Nerve hanteert een stijl die betovert.
Zijn schrijfstijl is helder en meeslepend. Hij combineert wetenschappelijke precisie met een vleugje poëzie, waardoor de verhalen tot leven komen. De dialogen zijn natuurlijk en de personages zijn precies zoals ze op dat punt in het verhaal horen te zijn. Ook humor komt soms om de hoek kijken.

Een bundel voor lezers met een geest die gek is op variatie.
‘Het heerlijke leven in onwetendheid’ is een bundel die je meeneemt naar nieuwe werelden en je aan het denken zet. Het is een aanrader voor lezers die houden van sciencefiction, maar ook voor diegenen die op zoek zijn naar originele en goed geschreven verhalen.

Nerve's unieke talent om sciencefiction te verweven met alledaagse realiteit maakt van deze bundel een parel in het genre. Lezers die houden van originele, intelligente en goed geschreven korte verhalen zullen hiermee hun hart ophalen. Soms krijg je een antwoord, een andere keer wordt de vraag zelfs nog groter maar dat past helemaal in deze bundel.

Ik kan me helemaal aansluiten bij de woorden van James Worthy zoals in het voorwoord schreef: 'Dit is geen verhalenbundel, maar een reeks liefdesbrieven aan verwondering en vooruitgang.'
Ik heb ‘Het heerlijke leven in onwetendheid’ graag gelezen. Ik las niet alle verhalen achter elkaar, maar zo nu en dan één, zo nu en dan even lachen om de humor, er over nadenken en dan weer verder in onwetendheid van wat er nog meer zal volgen. Jammer, dat het boek uitgelezen is… Het smaakt naar meer.De auteur:

Sejul Nerve is het resultaat van een voortdurende sciencefiction exploratie. Bekende titels van grote schrijvers bieden hem een nieuw perspectief op onze eigen werkelijkheid. Zoals alleen Orwell kan vatten wat indoctrinatie is, Bradbury de definitie van censuur heeft uitgevonden en Huxley de duistere kant van een utopie weet te schetsen, zo vormen de grote sci-fi titels een encyclopedie om de nuance in ons leven te kunnen zien.

Op 28 Oktober 2021 verscheen zijn debuutroman ‘Uit het ritme’. Een verhaal over de leven-ontwrichtende gevolgen van een nieuwe socialmedia-app. Op 17 Maart 2023 volgde zijn tweede boek ‘Het heerlijke leven in onwetendheid’, een gevarieerde bundel met korte sciencefiction verhalen.

Sejul Nerve (pen-naam) is een entiteit in het leven geroepen voor sci-fi exploratie. Hij heeft een stem maar geen gezicht. Hij neemt je mee langs de uiterste grenzen van zijn voorstellingsvermogen en biedt je mogelijk een nieuw perspectief op onze eigen realiteit.
(bron info: website Sejul Nerve)

Neem voor meer informatie over de auteur en zijn werk een kijkje op zijn website.

Het heerlijke leven in onwetendheid koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Het heerlijke leven in onwetendheid
Auteur: Sejul Nerve
Genre: Sciencefiction, verhalenbundel
Uitgave: paperback met illustraties, 196 pagina’s
Drukker: Gildeprint, maart 2023
Illustraties: Lee Thomas
ISBN: 9789090370408
ISBN: 1230006258603 (eBook)


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Sejul Nerve)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.