vrijdag 15 maart 2024

Vandaag in de schijnwerpers: 'Doodvonnis' geschreven door Andreas Gruber

Een tienjarig meisje verdwijnt in Wenen
Nemez & Sneijder (2)


Doodvonnis

Het tweede deel van een bloedstollende Oostenrijkse thrillerserie 
voor de liefhebbers van Karin Slaughter.

In Wenen verdwijnt de tienjarige Clara spoorloos. Een jaar later verschijnt ze volledig getraumatiseerd weer, aan de nabijgelegen rand van het bos. Haar hele rug is volgetatoeëerd met motieven uit Dantes Inferno - en ze spreekt geen woord.

Intussen leert de Nederlandse profiler Maarten S. Sneijder zijn studenten aan de politieacademie over onopgeloste moordzaken. Zijn beste leerling, Sabine Nemez, ontdekt een verband tussen verschillende zaken. Het werk van deze geraffineerde moordenaar blijkt echter nog lang niet voorbij. Het spoor leidt naar Wenen - waar de kleine Clara de enige is die de moordenaar ooit heeft gezien...


De auteur:

Andreas Gruber, geboren in Wenen in 1968, studeerde aan de plaatselijke handelsuniversiteit en woont als freelance schrijver met zijn vrouw in Grillenberg, Neder-Oostenrijk. Hij schreef sinds 1996 al verschillende succesvolle en bekroonde boeken, die over de hele wereld verschijnen.
Zijn huidige serie, over de stoere, maar briljante Nederlandse onderzoeker Maarten S. Sneijder, schokt en fascineert zijn fans in gelijke mate en is een bestsellersensatie in Duitsland.

'Voor mij betekent schrijven interessante personages kunnen verzinnen zonder in een psychiatrisch ziekenhuis te belanden – en mensen op originele manieren vermoorden zonder in de gevangenis te belanden. Maar verder ben ik een aardige vent,' zegt de auteur.

In zijn vrije tijd geeft hij schrijfworkshops, is hij een fervent bioscoopbezoeker, reist hij veel met zijn vrouw en is hij een gepassioneerd drummer (maar hij wacht nog steeds tevergeefs op een telefoontje van de Rolling Stones).
Neem ook een kijkje op zijn website.

Eerder las ik van Andreas Gruber Stervensuur (Nemez & Sneijder #1) en was behoorlijk onder de indruk van de kracht van deze auteur om de lezer te betrekken bij de gebeurtenissen.

Doodvonnis koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Doodvonnis
Serie: Nemez & Sneijder (2)
Auteur: Andreas Gruber
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 560 pagina’s
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers, maart 2024
ISBN: 9789400515758
ISBN: 9789044936261 (eBook)
NUR: 332

Oorspronkelijke titel: Todesurteil
Vertaling: Hilke Makkink


Met dank aan A.W. Bruna Uitgevers voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: A.W. Bruna Uitgevers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.