vrijdag 8 maart 2024

Vandaag in de schijnwerpers: 'De valhallamoorden' geschreven door Alexander Olbrechts

 Een verhaal uit de mythosmoordenserie


De valhallamoorden
De mythosmoorden (2)

Een lichaam wordt in een vijver teruggevonden. De vrouw mist een lichaamsdeel. 

Een journalist van de lokale krant ontvangt een macaber postpakket. 

Een vrouw wordt door de beruchte wielklemontvoerder gevangengenomen en wacht een afschuwelijk lot. 

Een lugubere reeks moorden teistert de Vlaamse stad Leuven. De slachtoffers missen allemaal een lichaamsdeel. Hoofdinspecteur Rudi Smeets en zijn team worden op de zaak gezet. Al snel blijkt dat de moordenaar een illuster spel met hen speelt. Doelbewust duwt hij de speurders in de richting van de Noordse mythologie. Het lijkt erop dat ze het motief van de dader kunnen vinden in de verhalen rond de Noordse oppergod Odin. 

Enkele dagen later krijgt de redactie van de lokale krant een onheilspellend bericht: “To dager til Ragnarök”. Er rest Rudi op dat moment nog twee dagen om de zaak op te lossen, maar welk mysterieus eindspel heeft de moordenaar voor hem in petto? Rudi zal zijn gewetensnood opzij moeten zetten om het bloedstollende mysterie te kunnen doorgronden, voordat de moordenaar zijn ultieme doel kan bereiken… 

De heraklesmoorden’ het eerste boek in de reeks ‘De mythosmoorden’, werd door het lezerspubliek van de VN-thrillergids gebombardeerd tot de tweede plaats van de publieksfavorieten. 

De auteur: 

Alexander Olbrechts is een Vlaamse auteur die met zijn twee katten (de ragdolls Trixie en Louis) en vrouw (Sara) in Kortenberg woont. Zijn kortverhaal ‘Jongen zonder naam’ haalde de tweede plaats op de schrijfwedstrijd De Zilveren Strop 2022 – de wedstrijd voor het beste Nederlandstalige kortverhaal. Daarnaast won hij samen met drie andere auteurs de schrijfwedstrijd ‘Fatale Ontmoeting’ van Godijn Publishing.

Hij is medisch laboratoriumtechnoloog van opleiding en werkt sinds 2009 in een van de grootste bloedbanklaboratoria van België. Zijn wetenschappelijke achtergrond neemt hij graag in zijn werk op. Daarnaast is hij al enkele jaren muziekredacteur bij het digitale muziekmagazine metalfans.be.

Het liefst schrijft hij niet-alledaagse thrillers met een uitdagend karakter. Hij schrijft zijn thrillers graag zoals hij fantasy schrijft: door de personages levendig uit te werken, hun persoonlijke wereld en gedachten te schetsen en plotgericht te schrijven naar een zinderend einde met een grote confrontatie tussen de protagonisten en antagonisten. Alexander probeert telkens een ander soort boek te schrijven en schrijftechnisch niet in herhaling te vallen.
Alexander werd in 2023 uitgeroepen tot cultuurkampioen van Kortenberg.

Neem ook een kijkje op zijn website.

Eerder las ik van Alexander Olbrechts:

De valhallamoorden koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De valhallamoorden
Serie: De mythosmoorden (2)
Auteur: Alexander Olbrechts
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 380 pagina’s
Uitgever: Godijn Publishing, februari 2024
ISBN: 9789464641790
ISBN: 9789464641806 (eBook)
NUR: 332

Met dank aan Godijn Publishing voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Godijn Publishing)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.