zaterdag 2 maart 2024

Op de verjaardag van de auteur in de schijnwerpers: 'De Eindvrouw' geschreven door Henriëtte Hemmink

 


De Eindvrouw


Wat doe je als je onverwachts een brief ontvangt van een man die beweert dat jij zijn eindvrouw bent en dat een ontmoeting opgesloten ligt in de tijd die komen gaat…

Nora is verpleegkundige, moeder van twee kinderen en vrouw van Menno. Ze houdt van haar gezin op een vanzelfsprekende manier. Dan komt de mysterieuze “Deen” in haar leven. Een man van wie ze niet weet wie hij is, maar die haar uit het niets begint te schrijven over zijn zekerheid dat zij, Nora, zijn “eindvrouw” is en dat het lot heeft bepaald dat ze voor elkaar bestemd zijn.

Dit komt op een moment dat Nora zich onzeker voelt in haar relatie met Menno, haar man. Kan zij Menno wel vertrouwen of heeft hij geheimen voor haar? En haar eigen vader lijkt ook al geheimen gehad te hebben.

Nora durft een briefwisseling met de onbekende “Deen” te beginnen. Niet lang daarna besluit ze tegen de wensen van haar dominante schoonmoeder in, niet met haar gezin en de schoonouders mee te gaan naar Frankrijk. In plaats daarvan gaat ze alleen naar het vakantiehuis van haar ouders in Zweden in de hoop daar een geheim te ontrafelen. Maar er gebeurt veel meer…

‘De eindvrouw’, een meesterlijke, meeslepende en spannende roman!

De auteur:

Henriëtte Hemmink (1957) is een succesvol schrijver van meer dan 140 romans en jeugdboeken. Van haar populaire boeken zijn bijna 1.000.000 verkocht. Ze heeft een aansprekende, filmische stijl en haar verhalen zijn zorgvuldig opgebouwd. De personages in haar boeken worden geconfronteerd met de dilemma’s van het leven: liefde, dood, jaloezie, kwetsbaarheid, verraad, afgewezen worden en dit verpakt ze in spannende verhalen met onverwachte wendingen en afloop. Henriëtte Hemmink verstaat de kunst van het weglaten en juist daarom maken haar verhalen diepe indruk.

Lees hieronder meer over hetgeen ik scheef over het werk van Henriëtte Hemmink:

De Eindvrouw koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De Eindvrouw
Auteur: Henriëtte Hemmink
Genre: roman
Uitgave: paperback met illustraties, 447 pagina’s
Uitgever: uitgeverij Aspekt, februari 2024
ISBN: 9789464871296
NUR: 301


Met dank aan uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: uitgeverij Aspekt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.