woensdag 13 maart 2024

Op zondag 24 maart presenteert uitgeverij Magonia in samenwerking met Theater Tuschinski in Amsterdam 'De Inspirator' de debuutroman van Jochem Bosselaar


De Inspirator

Wat als je in een leugen terecht komt? Een leugen tegen jezelf, tegen je geliefde, tegen de buitenwereld. En je raakt hopeloos verstrikt. Is er nog een weg terug?

De levens van de jonge kunstenaar Guus Erkelens en de oude sterrenkundige Philip Birk kruisen elkaar in het Amsterdamse OLV ziekenhuis. Begin jaren ’90 delen ze een kamer en ondergaan beiden een keeloperatie. Guus geniet van de verhalen van zijn oudere kamergenoot, die als wens heeft ooit nog schilderijen te maken. Als Philip terminaal ziek blijkt te zijn, krijgt Guus het voor elkaar van de ziekenhuiskamer een atelier te maken. De oude man schildert de sterren van de hemel, terwijl Guus kampt met een paintersblock.

“Hoe kan ik jaloers zijn op iemand die de dood in de ogen kijkt?”

De ontmoeting tussen de mannen en de daarop volgende intense relatie tussen Guus en Philips dochter Christel, zorgen voor een ongewone verweving van levensverhalen. De spanning stijgt als een kleine beslissing van Guus uitgroeit tot een verraderlijk monster.

‘De Inspirator’ is een roman over de kunst van het schilderen en de kunst van het leven; een verhaal over leven en dood, maar ook over de vage grens daartussen.

De auteur:

Jochem Bosselaar (Utrecht 1965) is kunstenaar en leerkracht. Hij is verhalenverteller pur sang. Hij begeleidt bedrijven en organisaties en geeft trainingen. Eerder schreef hij al voor kinderen. 
‘De Inspirator’ is zijn romandebuut.

De Inspirator koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De Inspirator
Auteur: Jochem Bosselaar
Genre: literaire roman, novelle
Uitgave: paperback, 221 pagina’s
Uitgever: uitgeverij Magonia, maart 2024
ISBN: 9789492241689
NUR: 301
Met dank aan Uitgeverij Magonia voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: uitgeverij Magonia)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.