maandag 18 maart 2024

Ik las en genoot van 'Brieven aan Haar' geschreven door Rob Van de Zande

 Minnebrieven


Brieven aan Haar

Intieme blik in een liefdesrelatie

'Brieven aan Haar' is een bundel gepassioneerde brieven geschreven door een 19e-eeuwse dichter aan zijn geliefde. De brieven nemen ons mee op een reis door de ups en downs van hun liefdesrelatie, onthullen de diepe emoties en intense verbondenheid tussen de twee. En dat alles in een taal die niet meer van de huidige tijd is, maar die je nog wel graag ervaart. Je proeft als het ware de romantiek!

De dichter pendelt tussen momenten van pure extase en diepe melancholie. Hij beschrijft zijn geliefde met bewonderende woorden, verheerlijkt haar schoonheid, intelligentie en unieke geest. Tegelijkertijd worstelt hij met jaloezie, angst om verlies en de realiteit van de afstand die hen soms scheidt.

De brieven zijn gevuld met een caleidoscoop van emoties: liefde, verlangen, verdriet, woede, hoop en wanhoop. Hij is niet bang om zijn kwetsbaarheid te tonen, waardoor de brieven een ontroerend en authentiek portret schetsen van een geliefde in al zijn complexiteit. 

“Mijn lieve Meisje,

terwijl ik me tot deze brief richt werp ik nu en dan steelse blikken naar de gaard. Kon je maar even zien hoe een zilverberk wordt bedekt met de gloed der ochtendraad. Volstrekt wondermooi. Bijkans een reflectie van jouw blanke lelielijfje tegen mijn onbehouwen gestel.”

De dichter maakt gebruik van rijke taal en beeldende beschrijvingen om zijn gevoelens te uiten. De brieven zijn gevuld met metaforen, symboliek en lyrische passages die de lezer meesleuren in de wervelwind van de liefdesrelatie.
Ondanks de specifieke context van de brieven, raakt 'Brieven aan Haar' een universele snaar. De intense emoties en diepe verbondenheid die de auteur beschrijft, zijn herkenbaar voor iedereen die ooit liefgehad heeft of verloren heeft.

'Brieven aan Haar' is een meeslepende en ontroerende bundel van Rob Van de Zande die een intieme blik geeft in een liefdesrelatie. De rijke taal, beeldende beschrijvingen en pure emoties maken van deze brieven een kleinood dat lang bijblijft. De lezer wordt door de auteur meegevoerd naar een verleden waarin dromen toegestaan waren en verlangen getoond mocht worden.


De auteur:

Klassiek dichter Rob Van de Zande heeft reeds zes dichtbundels achter zijn pen. Hij schrijft voornamelijk sonnetten, waarin liefde en natuur de hoofdrollen spelen. Met ‘Brieven aan Haar’ voltooit hij een bundel die niet is gevuld met gedichten, maar met minnebrieven, steeds gericht aan zijn geliefde en eeuwige muze.

Neem ook een kijkje op zijn website.

Brieven aan Haar koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Brieven aan Haar
Auteur: Rob Van de Zande
Genre: literaire non-fictie
Uitgave: paperback, 62 pagina’s
Uitgever: uitgeverij Aspekt, maart 2022
ISBN: 9789464620542 


Met dank aan uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: uitgeverij Aspekt)

2 opmerkingen:

  1. Deze dichter verdient terecht een plaats in de eregalerij van de grote dichters. Tolle lege.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb genoten van deze dichtbundel, zalig en ontroerend. Mh

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.