maandag 9 maart 2015

'Ik volg je' van Marelle Boersma

Ik volg je

Van de achterflap:
Stel je voor: je woont samen met je vijfjarige dochter in een klein dorp waar niemand je accepteert. Je bent eenzaam, dus als een aardige collega je uitnodigt voor een etentje, neem je het aanbod graag aan. Maar wat als deze collega je niet meer met rust laat? Hij volgt je, overal…
Het overkomt Pien. Een op het oog onschuldig etentje met haar collega Theo mondt uit in een serie huiveringwekkende gebeurtenissen, waarbij Pien haar leven niet meer zeker is.
Wat ik er van vond:
De proloog zorgde er voor dat ik wat rechter in mijn leesstoel ging zitten. Dat beloofde wat!
Afwisselend lees je de gebeurtenissen uit het gezichtspunt van Pien en die van René haar jeugdvriend (deze vertelling is in de derde persoon). Hierdoor merk je een gegeven moment dat eenzelfde gebeurtenis door twee mensen heel anders beleefd wordt.

Toen ik het volgende over het boek las, wist ik dat ik dit boek moest gaan kopen en lezen:
'Hij volgt je, overal...
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.'
Het is een heel akelig onderwerp, waarover geschreven wordt. Je moet er niet aan denken om het slachtoffer te zijn van stalking, waar dit verhaal over gaat.
Een boek dat je lekker vlot doorleest, doordat Marelle Boersma een heel pakkende manier van schrijven heeft, naar mijn mening. Het kost geen moeite om in het verhaal te blijven, de dingen die gebeuren zijn ook wel een beetje te verwachten. Ikzelf had al eerder over stalking gehoord via een vriendin en was daarom ook bijzonder geĂ¯nteresseerd in dit boek.
Wat voor mij de geloofwaardigheid wat drukte, was een onverwachte wending in het verhaal. Jammer van het einde, dit was helemaal onverwacht !
Dat neemt niet weg dat het een geweldig goed boek is. Je zit met samengeknepen billen te lezen, het liefst in de nabijheid van anderen. Niet alleen lezen in je zomerhuis wanneer er niemand anders is !
Marelle Boersma schrijft over actuele misstanden en doet dat op een manier waardoor je meer na gaat denken over het betreffende onderwerp ! Stalking kan een leven vernietigen of op zijn minst helemaal op zijn kop zetten.

Ik waardeer dit boek met 4/5 sterren.

Over de auteur:
Marelle Boersma (1957) is een vernieuwend schrijfster. Ze schrijft boeken over actuele misstanden, vaak gebaseerd op waargebeurde verhalen van slachtoffers. Met haar onderwerpkeuze beweegt ze zich daardoor op de grens van waarheid en fictie.
Vanaf 2010 geeft Marelle schrijftrainingen, die voornamelijk gericht zijn op spannend schrijven.
Voor meer informatie over Marelle, kijk op haar website: http://www.marelleboersma.nl

Boekgegevens:
Ik volg je
Auteur: Marelle Boersma
Genre: psychologische thriller
Uitgave: paperback, 304 pagina's
Uitgever: De Crime Compagnie, 2013

ISBN 978 94 6109 095 9

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.