zondag 22 maart 2015

Ik las: 'Tegenstelling' van Geertrude Verweij - Een liefdesromanTegenstelling

Waar gaat het boek over?

Nina Veldman werkt als au-pair in het gezin van fotomodel en actrice Sofie de Wit. Naast de zorg voor Sofies acht weken oude tweeling, springt ze ook af en toe bij als oppas voor Roos, het vierjarige nichtje van Sofie.
In de televisiestudio leert Nina geluidstechnicus Nico kennen. Ze is gevleid door zijn belangstelling voor haar en gaat een paar keer met hem uit, maar ze twijfelt of haar gevoelens voor hem wel diep genoeg gaan om een relatie met hem te beginnen.
Bovendien is Diederik er ook nog. Ondanks zijn norse gedrag heeft ze een zwak voor de biologische vader van Roos. Hij is echter alles behalve vriendelijk en Nina heeft de indruk dat hij op haar neerkijkt. Maar is dat wel echt zo?

'Tegenstelling' is het zelfstandig te lezen vervolg op Incognito en Dilemma.

Ik las de paperback en dit is mijn leeservaring:

Eerder heb ik niets gelezen van deze auteur, maar dat was geen belemmering om dit vervolg te kunnen lezen.

Op de cover staat liefdesroman, dat is het ook.
Het is een verhaal zonder veel bijzonderheden, waardoor je het in een mum van tijd hebt uitgelezen. Echt een boekje voor tussendoor. Een plot die heel voorspelbaar is, maar de vlotte schrijfstijl maakt een heleboel goed.

Het onderwerp dyslexie krijgt hier wel de nodige aandacht en dat is heel belangrijk. Er worden te vaak kinderen als 'dom' betiteld, terwijl ze slechts dyslectisch zijn. En met hulp van school en ouders kan men dan zorgen voor een positief zelfbeeld bij kinderen. Vergeet vooral ook niet de volwassenen die dyslectisch zijn en niet begrepen worden.

Ik waardeer dit boek met 2,5/5 sterren.

Over de auteur:

Geertrude Verweij is geboren in 1971. Met haar man en drie dochters woont ze in een dorpje vlakbij Rotterdam.
Naast de zorg voor huishouden en kinderen heeft Geertrude jarenlang parttime als boekhouder gewerkt en daarna freelance als verslaggeefster voor een huis-aan-huis-blad. Op dit moment werkt (schrijft) ze thuis, doet het huishouden en regelt alles wat er te regelen valt in het gezin en het IT bedrijf van haar man.
Geertrude schreef al verhaaltjes toen ze heel jong was. Als ze de boeken die ze las niet leuk vond of het eind haar niet beviel, schreef ze zelf nieuwe verhalen.
Lees meer over haar op haar website.

Boekgegevens:
Titel: Tegenstelling
Auteur: Geertrude Verweij
Genre: roman
Uitgave: paperback, 206 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Ellessy – Relax, 2013
ISBN: 978 90 86602 25 4

'Tegenstelling' is ook verkrijgbaar in een grote letter uitgave en in het speciale lettertype voor dyslectici. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.