donderdag 19 maart 2015

Ontvangen: 'De Laatste Profeet en de Giganten' van Han Peeters


De Laatste Profeet en de Giganten

Auteur: Han Peeters
Genre: fantasy, science fiction, thriller
Uitgave: paperback, 270 pagina's
Uitgever: ClusterEffect, maart 2015
ISBN: 978 94 62170 74 2
Ook als E-book verkrijgbaar

Van de achterflap:

OrlandO van Straten (18 jaar) wordt door zijn biologische vader Kronos naar een verre planeet gestuurd om daar orde op zaken te stellen. Tijdens zijn missie dreigt de mensheid op aarde te worden aangevallen door de Giganten, reusachtige reptielen die staan voor het kwaad in het universum. Emile van Straten neemt de leiding van het OgenOOtschap op zich en met de hulp van zijn vriend Jonathan probeert hij de wereld voor het onheil te behoeden. Ze graven diep in de geschiedenis en komen uit bij het Oude Testament, waarin cryptisch staat beschreven wat er zich destijds werkelijk heeft afgespeeld.

Dit boek ‘De Laatste Profeet en de Giganten’ is het tweede deel uit de serie De Laatste Profeet en staat geheel op zichzelf, waardoor het niet noodzakelijk is het eerste deel te hebben gelezen.
Han Peeters is gefascineerd door de wereldgeschiedenis die hij op geheel eigen wijze interpreteert. Door zijn snelle en prettige schrijfstijl weet hij de aandacht van de lezer vast te houden die ook dit boek ongetwijfeld weer in één adem zal uitlezen.

In de serie De Laatste Profeet heeft hij zijn favoriete genre gevonden dat omschreven wordt als een combinatie van fictie, non-fictie, science fiction en fantasy in de stijl van een thriller.

Over de auteur: 
Lees hier een stuk over Han Peeters en zijn boek in Prinsenbeek Nieuws. Prinsenbeek is de plaats waar Han Peeters woont.

Han Peeters (1959) is een maatschappelijk bevlogen auteur met een kenmerkende snelle schrijfstijl. 'De Laatste Profeet' is zijn zevende boek en het eerste deel uit een reeks. Eerder verscheen van zijn hand 'De eieren van de keizer' met eveneens Emile van Straten in de hoofdrol. Het vervolg op 'De Laatste Profeet' verschijnt begin 2015. De delen zullen op zichzelf staand te lezen zijn, geeft de auteur aan. In antwoord op mijn vraag uit hoeveel delen deze serie zal gaan bestaan geeft hij aan dat hij nog niet weet waar het aantal op uit zal komen. Het zouden zomaar dertien delen kunnen worden.

Kijk voor een interview met Han Peeters op de pagina van Schrijfland (12 oktober 2014)

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.