zaterdag 21 maart 2015

Ik las: 'Het grote ontwaken' van Marian Kramer - Een intrigerende roman over verlies en strijd, doorzettingsvermogen en liefde.

Het grote ontwaken

Yvonne Abrahamse heeft het goed voor elkaar. Ze is dertig jaar, boekhouder, gelukkig getrouwd en sinds kort moeder van de kleine Danny. Het leven lacht haar toe, totdat ze op een dag een bijna fatale inschattingsfout in het verkeer maakt...

Als door een wonder ontwaakt Yvonne zeven jaar later uit haar coma, om te ontdekken dat voor haar niets meer hetzelfde is. Ze moet vechten om haar onwillige lichaam weer onder controle te krijgen en om te kunnen functioneren in de maatschappij. En dan zijn daar nog de dromen, die meer weg lijken te hebben van visioenen.

Mijn leeservaring:

Een indrukwekkend einde aan het eerste hoofdstuk: Er was niets. Helemaal niets.

Heel apart vond ik dat achter de 4 van hoofdstuk vier een punt geplaatst was. Als enige van alle hoofdstukken een cijfer met een punt. Is het toeval dat in dit hoofdstuk Yvonne in dit hoofdstuk ook een belangrijke beslissing voor zichzelf gemaakt heeft? Dat is ook waar het hele boek over gaat, naar mijn mening: het opnieuw invullen van haar leven en niet blijven hangen aan dingen van vroeger, voor haar coma. De bovennatuurlijke, rode draad doelt op de visioenen die Yvonne krijgt na het ontwaken uit haar coma.

Een mooi boek om te lezen, mede omdat het een bijzonder positief ingesteld verhaal is. Geef niet op en blijf in jezelf geloven!

Ik heb het boek graag gelezen en waardeer het met 3,5/5 sterren.

Over de auteur:

Marian Kramer (1963) groeide op in Hellevoetsluis, een gemeente onder de rook van Rotterdam, Europoort en Botlek en woont sinds 2000 in Capelle aan den IJssel. Al op de lagere school bleek Marian een voorliefde voor taal te hebben. Terwijl haar klasgenoten erover zuchtten, verheugde zij zich juist op het schrijven van een opstel. Ook met spelling of grammatica pestte je haar niet.
Veel van haar dagelijkse bezigheden en wensdromen heeft ze bijgehouden in dagboeken en verhalen schrijven zat er al vroeg in. Ideeën haalt ze uit alles om haar heen, maar vooral de kantooromgeving biedt haar een bron van inspiratie. Marian Kramer woont sinds 2000 samen, heeft zelf een inmiddels volwassen dochter en haar partner heeft één volwassen zoon.
In het dagelijks leven werkt Marian op een kantoor. Ze haalt veel voldoening uit werken en kan een leuke werkkring niet missen. Zelf beweert ze het beste te kunnen schrijven als ze het op kantoor lekker druk heeft, de kantooromgeving blijkt een bron van inspiratie.


Het grote ontwaken is haar derde roman. Eerder schreef Marian Kramer Eenzame Hoogte en Ongeschreven Akkoorden.

Meer informatie:Auteur: Marian Kramer
Genre: roman
Uitgave: paperback, 312 pagina's
Uitgever: Celtica Publishing Romance, juni 2014
ISBN: 978 94 91300 22 6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.