vrijdag 13 maart 2015

Recensie: 'Zielloos' van Corine Hartman

Zielloos
Auteur: Corine Hartman
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V. 2014
ISBN: 978 90 452 0484 0

Samenvatting:

Jessica Haider heeft na de moord op haar zoon de zin van het leven hervonden in Saligia - een geheim elitekorps dat ingrijpt waar justitie faalt. Eindelijk kan ze eigenhandig en definitief afrekenen met het tuig dat door de mazen van de wet glipt. In dit derde deel van de Jessica Haider-serie wordt Zuid-Limburg geteisterd door een moordenaar die zijn slachtoffers op huiveringwekkende wijze tentoonstelt. Vanaf de vondst van het eerste, zwaar verminkte lijk beseft Jessy dat er een boodschap schuilt in de manier waarop de moordenaar te werk gaat en voor wie die is bedoeld. Als een collega van Jessy het volgende slachtoffer lijkt te zijn geworden en Saligia haar opzadelt met een opdracht die Jessy tot in het diepst van haar ziel raakt, staat ze er uiteindelijk alleen voor. Kan ze haar missie voortzetten, als de prijs voor gerechtigheid onmenselijk hoog dreigt te worden?

Bekijk op Crimezone.nl de samenvatting en de prachtige boektrailer !

Mijn mening:

Met recht wordt Corine Hartman 'De Nederlandse Karen Slaughter' genoemd

Je zult zeker weer meeleven met Jessy vanaf het begin tot het bijzonder spannende einde.
Deze Jessy, met haar hang naar een lijntje coke, heftige seks en een glas goede whisky kruipt onder je huid. 
Een hoofdpersoon waar je van zult gaan houden, als je dat al niet deed door het lezen van de eerdere delen uit de Jessica-Haiderserie.
De cover zegt veel. Ik denk ook meteen aan het stuk waar de dader het oog uit de oogkas lepelt …je moet het lezen om te voelen wat ik bedoel. Wow !

Dit is het derde deel in de serie. Mocht je de eerste twee delen niet gelezen hebben, helemaal niets aan de hand: voor in het boek staat een samenvatting wat er voorafging aan dit verhaal. Heel goed gedaan ! Zo hoeft niemand iets te missen.

Fijn dat ze in ieder geval een heel klein stukje van haar leven heeft willen delen met Suus.
Wat is het toch een moord-wijf, in meer dan één opzicht !
Ik was heel blij te lezen dat we op 7 delen mogen rekenen met deze Jessy in de hoofdrol en kijk
uit naar deel 4.

Ik waardeer dit boek met 5/5 sterren *****

Over de auteur:

Waar gebeurd of fictie. Is het belangrijk? Voor mij niet. Als het maar waar gebeurd zou kúnnen zijn en het verhaal het vertellen waard is. Met mijn woorden, in de verhalen van nu, schets ik een beeld van deze tijd, met mensen die kunnen bestaan, in situaties die kunnen voorkomen. Ik houd van detectives. Vanwege het mysterie van de dood. En hoe komt iemand zover dat die een ander vermoordt? De spanning, wie heeft het gedaan, en waarom? Ik houd van misdaadromans met veel aandacht voor het opbouwen van de spanning, voor de uitwerking van karakters en voor hun omgeving. En waarin het op menselijke inzet en intelligentie aankomt om de dader te vinden. Zoals de verhalen van Elizabeth George. Puur genieten." (Corine Hartman)

Corine Hartman ( Den Haag, 1964) had van 1994 tot 2005 een eigen reclamebureau waar ze als tekstschrijver en vormgever actief was. Daarnaast heeft ze een opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gevolgd. Ze studeerde in 2004 af met de studierichting scenarioschrijven.
In 2007 was haar debuut als misdaadauteur met 'Schone kunsten'. Ze kreeg de Crimezone Thriller Award 2011 voor haar vierde Italie-thriller 'Als de dood'.
'Bloedlijn', het eerste deel in de serie kreeg **** in de VN thrillergids 2013 en werd bovendien genomineerd voor de Gouden Strop 2013.

'Voor zover Corine Hartman zich herinnert, heeft haar passie voor woord en beeld, voor schrijven en tekenen, altijd bestaan. Verhalen verzinnen was één van haar favoriete bezigheden en al snel las ze alles wat los en vast zat, waaronder de boeken van Agatha Christie. Na enkele banen in de reclame is ze in 1994 gestart met een eigen reclamebureau. In 2000 is ze de opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gaan volgen. Eind 2004 studeerde ze af, met als specialisatie de studierichting scenarioschrijven. In maart 2007 debuteerde ze met ‘Schone kunsten’ en vanaf dat moment is ze fulltime auteur ' (Karakter uitgevers)

Kijk op haar onlangs vernieuwde website: www.corinehartman.nl voor meer informatie over deze auteur en haar werk.
U kunt Corine inhuren voor lezingen. Dat kan via SSS, of rechtstreeks: info@corinehartman.nl
Volg haar op Facebook www.facebook.com/corinehartman en op
Twitter: @corinehartman


Recensie: 11 maart 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.