dinsdag 10 maart 2015

Gelezen: 'Doodsklok' van Peter James - Een thriller met Roy Grace in de hoofdrol

Doodsklok
'Doodsklok' is het negende deel in de Roy Grace-serie van Peter James

Bij een roofoverval in Brighton komt de bejaarde bewoonster om het leven. Hoewel de buit miljoenen waard is, gaat het de familie alleen om een antiek horloge, dat voor hen van onschatbare waarde is. Alles zullen ze ervoor doen om het terug te krijgen, álles. De zoektocht brengt inspecteur Roy Grace in de wereld van het antiek en uiteindelijk leidt het spoor terug in de geschiedenis, naar het New York van 1922. Roy Grace vindt een connectie met de maffia en moet op zoek naar een moordenaar die gedreven door woede en hebzucht tot het uiterste gaat.
'Peter James schiet met elk nieuw boek naar nummer 1 in de bestsellerlijsten in Engeland.'

Mijn leeservaring:

De titel en de cover zijn heel goed gekozen. Dat merk je tijdens het lezen.

Dit was het eerste boek wat ik las van Peter James.
Doodsklok
is het negende deel uit de Roy Grace-serie, maar ik heb dat aan niets kunnen merken.
De auteur heeft geen oude koeien uit de sloot hoeven halen om ons een prettig leesbaar verhaal aan te bieden. Hoognodige informatie wordt op een prettige manier verwerkt zonder storend te zijn.

De hoofdpersoon, Roy Grace is een mens van vlees en bloed geworden. Een aardig mens zelfs. Een kundige rechercheur, die zijn uiterste best doet om de zaak op te lossen samen met zijn collega's. En die tussen alle gebeurtenissen door zijn vrouw en pasgeboren kind zijn aandacht wil geven.
Ook de andere personages zijn heel geloofwaardig neergezet.
Een van de personages heeft 'wraak nemen' tot zijn levenswerk gemaakt. Er spreekt zoveel haat uit hetgeen hij denkt en onderneemt, dat je er koud van wordt.
Een ander personage wordt om duidelijke redenen 'Apologist' genoemd.
Het verhaal heeft een geweldig goed einde! Dit was totaal onverwacht. Heel knap gedaan!

Wat ik eerder niet wist;
'Een deel van de reden waarom rechters in Groot-Brittanië pruiken droegen, was als vermomming, zodat ze later niet zouden worden herkend door mensen die ze hadden veroordeeld.'

In dit verhaal kom je als lezer zoveel tegen: spanning, mysterie, hebzucht, teleurstelling en haat. Maar ook verwachting, vriendschap, liefde en humor zijn volop aanwezig.
Een heerlijk boek vol afwisseling, zowel in tijd als in emoties.

Ik heb dit boek van Peter James graag gelezen en waardeer het met 4/5 sterren. Een aanrader!

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Over de auteur:Peter James is een van de bestverkopende thrillerauteurs ter wereld. Zijn thrillerserie met inspecteur Roy Grace in de hoofdrol, gesitueerd in Brighton, wordt in meer dan dertig talen vertaald. Elk nieuw deel in de serie beland direct na verschijnen onmiddellijk in de hoogste regionen van de bestsellerlijsten. Om zich zo goed mogelijk in te leven in zijn hoofdpersoon, gaat Peter James geregeld mee op patrouille met de lokale politie. Peter James woont afwisselend in Londen en Brighton. Hij is geboren in Brighton.

Lees meer over hem en zijn werk op zijn website.

Boekgegevens:
Doodsklok
Auteur: Peter James
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 384 pagina's
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning, februari 2015
ISBN: 978 90 26136 40 5
NUR 332
Ook als Ebook verkrijgbaar

Oorspronkelijke titel: Dead Man's Time
Vertaling: Lia Belt

Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar.

2 opmerkingen:

  1. Mieke, ik heb van Peter James een aantal boeken gelezen, staan ook in mijn kast, maar daarna raakte ik het spoor bijster....vergat hem als auteur geloof ik...of las plots weer meer literatuur. Heb er dus niet één meer gelezen, het wordt geloof ik toch weer tijd eens....

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.