maandag 9 maart 2015

'De studie' van Joelle Charbonneau - Deel twee van de Test Trilogie

De Studie
Deel 2 van de Test Trilogie

Dit is het tweede deel uit de Test Trilogie. Als je het eerste deel niet gelezen hebt kun je er hier via deze link naar mijn recensie wat over lezen en de boektrailer bekijken.
Bovendien kun je hier informatie over de auteur te vinden.
Wat een talent, deze Joelle Charbonneau !!

Falen is geen optie..

Cia Vale heeft de spannende en uitputtende testen van het Verenigde Gemenebest overleefd en is nu samen met haar jeugdliefde Tomas, een van de twintig uitverkorenen die mag studeren aan de universiteit. Hoewel haar klasgenoten leven in een gelukzalige roes omdat hun herinneringen aan de gruwelen van de Test zijn gewist, knaagt aan Cia een onzekerheid over de toekomst. Wat is er waar van het verhaal dat ze zichzelf hoorde vertellen op de Transit Communicator?

Achterdochtig probeert Cia meer informatie te verzamelen over de universiteit, het Test-comité en haar medeleerlingen. Ondertussen moet ze er natuurlijk ook voor zorgen dat ze niet opvalt in de groep. Wanneer ze tot de ontdekking komt dat de afluister- en spionagepraktijken niet gestopt zijn na haar toetreden tot de universiteit en dat de selectie voor de verschillende studierichtingen veel weg heeft van de Test is ze vastberaden de waarheid te ontdekken. Zelfs als ze daarmee haar vrienden én familie mogelijk in gevaar brengt. Langzaam vervagen haar eigen grenzen op zoek naar de waarheid, want falen is geen optie…

Wat ik er van vond:
Ik zat meteen weer in het verhaal, net zoals bij het eerste deel. Het speelt zich af in een wereld waar je niet wilt wonen, maar als je er dan toch woont, mag je blij zijn met iemand als Cia.
Het is een fantasyverhaal, met een bijzonder spannende ondertoon. Het wantrouwen van de hoofdpersonen naar elkaar toe springt er boven uit. Kan Cia degene waar ze van houdt wel vertrouwen? Door wie wordt ze bedrogen en door wie verraden ?

De hoofdpersonen zijn heel goed beschreven, zodat je ze denkt te herkennen als je ze tegen zou komen. Ik had te doen met Cia, ze leeft en studeert tussen alle anderen, maar toch is ze alleen ....
Kan ze écht openhartig zijn naar iemand toe, of durft ze deze stap toch niet te nemen?
In de laatste paar hoofdstukken gebeurt iets waardoor onder andere háár ogen nog verder geopend worden, het is iets wat je niet verwacht had!
Heel knap gedaan door deze auteur.
Hierdoor neemt het verhaal nog een andere wending en kan ik bijna niet wachten op het derde deel van deze Test Trilogie!

Dit is een lekker spannend boek waarbij je met het omslaan van de laatste bladzijde reikhalzend uitkijkt naar het derde deel van de Test Trilogie.

Ik waardeer dit boek met 5/5 sterren

Boekgegevens:
De studie
Auteur: Joelle Charbonneau
Genre: Fantasy
Uitgave: hardcover, 344 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V., januari 2014
ISBN: 978 90 452 045 4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.