vrijdag 13 maart 2015

Recensie: ''Zonden van een minnares' - Verhalenbundel van 27 thrillers geschreven door diverse auteurs

Zonden van een minnares

Diverse auteurs
Verhalenbundel van 27 thrillers
Uitgave: paperback, 326 pagina's
Uitgever: Scelta Publishing, 18 februari 2014
ISBN: 978 94 91884 04 7

Ook verkrijgbaar als eBook
DE OPBRENGSTEN VAN DEZE VERHALENBUNDEL WORDEN GEDONEERD AAN EEN ZEER BELANGRIJK ONDERZOEK NAAR BORSTKANKER.
Op de cover staat daarom: opbrengsten worden gedoneerd aan een goed doel!

Zo kwam de bundel tot stand:

'Schrijf je graag korte verhalen en wil je meer aandacht voor je werk? Met de schrijfwedstrijd ‘Zonden van een minnares’ biedt theSword.nl samen met de nieuwe en nog onbekende uitgeverij Scelta talentvolle schrijvers een kans hun werk onder de aandacht van het grote publiek te brengen.'

Met deze woorden plaatste Evelien van Steenis op 6 juli 2013 een oproep in theSword magazine.
Dat leverde een heleboel verhalen op waarvan 24 verhalen in deze bundel gepubliceerd werden (+3 bonusverhalen).

De auteurs:


Het thema van het verhaal:
De minnares van een klassieke driehoeksverhouding brengt de lange eenzame dagen voornamelijk door met wachten, fantaseren en dromen over haar minnaar. Haar getrouwde minnaar. Wat doet de minnares zichzelf aan om in deze ondergeschikte tweede-rangpositie te gaan zitten? Haar eigen leven op een laag pitje zetten om maar altijd beschikbaar te zijn? Komt de minnares onaangekondigd, als een verrassing, langs? Is ze het wachten op hem spuugzat en wil veel meer tijd met haar geliefde doorbrengen? Doet hij zijn minnares valse of juist hoopvolle beloftes? Voelt zij zich vreselijk minderwaardig en ontvlamt zij in pure woede en razernij? Zal ze haar minnaar achtervolgen, bellen en zijn vrouw midden in de nacht opwachten, met als doel: zo veel mogelijk schade aanrichten in het leven van de minnaar? Of zal ze haar minnaar vermoorden?

Mijn mening:

Spannend, humoristisch en bovenal genieten !
Evelien vroeg me of ik mijn mening wilde geven over deze bundel. Aangezien ik een liefhebber van korte verhalen ben (gebundeld) heb ik dat graag gedaan. Ook het onderwerp stond niet tegen.
Een mooie quote van Marquis De Sade (1740-1814) staat voor in het boek. Heel toepasselijk uitgezocht voor deze verhalenbundel met dit thema.
Donatien Alphonse Fran├žois de Sade, bekender onder de naam Marquis De Sade, was een Frans aristocraat en schrijver van veel gecensureerde pornografische boeken. De woorden sadisme en sadomasochisme zijn van zijn naam afgeleid.

De verhalen zijn stuk voor stuk juweeltjes, elk verhaal verdient het om hier te staan. Ook de taak van de jury mag hier niet vergeten worden, Dennis van Elten, Marion Thomas, Natascha van der Stelt, Wemmie Wolf, Diane Kooistra en Natasza Tardio hebben alle inzendingen gelezen en beoordeeld.
Tenslotte is de laatste hand gelegd door Redacteur Chinouk Thijssen en Theo Brand door het redigeren van de verhalen.

Ik heb van elk verhaal genoten, van elk verhaal op een andere manier. Van sommige verhalen met een glimlach op mijn gezicht, van andere verhalen terwijl een rilling over mijn rug liep.
Geweldig hoe een auteur in zo'n kort verhaal alles kan vertellen. Het is af!

Hartelijk dank, Scelta Publishing, voor het recensie-exemplaar.
Elk verhaal heb ik: Graag gelezen!

Ik waardeer deze bundel met 5/5 sterren.


(recensie: 28 februari 2014)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.