donderdag 5 maart 2015

Ontvangen: 'Schaduwdochter' van Anita Larkens, uitgave februari 2015.

Schaduwdochter
Wat als de waarheid erger is dan de leugen?

Auteur: Anita Larkens
Genre: psychologische thriller
Uitgave: paperback, 303 pagina's
Uitgever: De Crime Compagnie, heruitgave februari 2015
ISBN: 978 94 61091 48 2
NUR: 332
Ook als Ebook verkrijgbaar

Van de achterflap:
Na het stuklopen van haar huwelijk pakt psychologe Mare Berg de draad weer op. Als haar cliƫnte Chantal spoorloos verdwijnt, ontfermt Mar zich over haar dochtertje. Vier jaar lang is ze met hart en ziel moeder van de kleine Suus. Tot Chantal terugkomt...
Wat volgt is een zenuwslopend kat-en-muisspel, dat Mare tot een onvoorstelbare daad drijft.
Schaduwdochter is een psychologische thriller over liefde, vriendschap, onschuld en verlies.

Anita Larkens over zichzelf op haar website. ;
'Schrijven is mijn passie. Als kind schreef ik gedichten, later verhalen (onder andere tijdens cursussen en masterclasses bij Script+ in Amsterdam). Tien jaar lang was ik copywriter bij mijn eigen reclamebureau. In 1999 kwam ik met een idee voor een non-fictieboek (‘De volmaakte vrouw’), dat in 2001 bij Ambo Anthos is verschenen. In de tussenliggende jaren bleef ik schrijven. Een eerste thrillermanuscript wekte interesse bij verschillende uitgevers, maar bleef uiteindelijk in de la liggen.

Ik schreef levensverhalen van overledenen, was schrijfdocente voor volwassenen en pubers, recenseerde thrillers voor Crimezone. Zo nu en dan verscheen er een artikel (o.a. in het toenmalige Tijdschrift Schrijven) of een zakelijke tekst van mijn hand.
Mijn tweede thrillermanuscript leidde wel tot publicatie. Begin 2013 maakte ik kennis met Ilse Karman en Sanneke van Duijn van De Crime Compagnie. Zij waren enthousiast over mijn manuscript. Het toeval wilde dat ik in de kerstvakantie daarvoor een verhaal had geschreven voor een door Vrouwenthrillers en De Crime Compagnie uitgeschreven wedstrijd voor een erotische minithriller. Ik werd eerste. Mijn manuscript lag toen al in Laren.

Zo verscheen in juni 2013 mijn eerste publicatie ‘Onzichtbaar’ bij De Crime Compagnie in de bundel ‘Verleiding’. In januari 2015 debuteerde ik met de psychologische thriller 'Schaduwdochter'.
Mijn tweede thriller 'De betrokkenen' zal in april 2015 uitkomen. Deze kan nu al bij de boekhandels worden gereserveerd.

Samen met mijn man Joop en ons zoontje Flyn woon ik in Bedum, een dorp onder de rook van de stad Groningen. Mijn oudste zoon Jesse studeert en woont op kamers in Groningen.'

'Schaduwdochter' heb ik nog niet gelezen. De recensie volgt hier op mijn blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.