donderdag 12 maart 2015

Vandaag ontvangen: 'Van binnen is alles stuk' van Simon Hammelburg - Herinneringen van vernielde generaties

Van binnen is alles stuk
Herinneringen van vernielde generaties

Auteur: Simon Hammelburg
Genre: roman
Uitgave: hardcover, 256 pagina's
Uitgever: Aerial Media Company, 2014
ISBN: 978 94 02600 27 8
Bovendien als Ebook verkrijgbaar

Er is ook een Engelstalige editie beschikbaar
'Broken on the inside'
Engelstalig Ebook is ook verkrijgbaar

Over het boek:

In 1996 verscheen het boek Kaddisj voor Daisy. Het was het debuut van Simon Hammelburg over de Holocaustoverlevenden en vooral over hun kinderen. Een aangrijpend boek over in feite de tweede generatie slachtoffers. Het zeer lovend gerecenseerde boek verdween echter na korte tijd weer uit de boekwinkel en was tot nu niet meer verkrijgbaar. Achttien jaar lang heeft Hammelburg het oorspronkelijke manuscript bewerkt, aangevuld en verfijnd. Nu is het tijd om de definitieve versie in het Nederlands en Engels te publiceren.

De hoofdpersoon verliest zijn vrouw Daisy door een auto-ongeluk. Tijdens het rouwproces besluit hij om een reis te maken naar de plaatsen waar hij gelukkig was met Daisy. Op deze reis ontmoet hij oude vrienden, bekenden en lotgenoten, maar wordt ook het moeilijke contact met zijn familie deels hersteld. Hammelburg beschrijft niet alleen het weerzien, maar vooral de vele gesprekken tussendoor over de vervolging van de Joden, het leven in de concentratiekampen, de hoop op een nieuw bestaan in Israƫl en de eenzaamheid in het naoorlogse Europa dat het te druk had met de wederopbouw. Voelbaar wordt de schade die de Holocaust heeft aangericht bij hen die verder moeten leven.

Ik weet er alles van, Daisy. Toch kan ik er niet boos om worden. Aan de buitenkant hebben zij de Holocaust overleefd, van binnen is bijna alles stuk en dat merk je dan weer aan de buitenkant. Niet erg aangenaam maar er is niets aan te doen.

Over de auteur:

Simon Hammelburg (Amsterdam, 1952) schrijft vanaf zijn jonge jaren cabaretliedjes. Vele honderden werden gebruikt voor radio, televisie, grammofoonplaten en cd’s.

Als journalist werkte hij aanvankelijk bij AVRO’s Radiojournaal. Hij was presentator en reizend verslaggever. Begin jaren tachtig werd hij correspondent voor Nederlandse omroepen, kranten en tijdschriften in New York.

In Los Angeles was hij Consul IndustriĆ«le Zaken voor het Ministerie van Economische zaken. Hammelburg werkte mee aan diverse boeken, waaronder ‘Mijn Jodendom’ (1980) onder redactie van Dick Houwaart. In 1996 publiceerde hij succesvol zijn eigen boek ‘Kaddisj voor Daisy, herinneringen van Holocaustoverlevenden en hun kinderen’.
Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via
bol.com 

2 opmerkingen:

  1. Een prachtig boek dat inzicht verschaft in wat er gedurende de bezettingsjaren gebeurde en de littekens van Holocaustoverlevenden en hun nazaten. Een unieke collectie indrukwekkende verhalen, boeken in een boek, doorspekt met humorvolle dialogen. Een absolute aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.